Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Hlásáte velmi nekonzistentní názory. Píšete: nemám nejmenší touhu házet do jednoho pytle (nedejbože do plynu) nějakou rasu nebo jinou skupinu

Zdroj: http://zdenekkral.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=613907

a k tomu v předchozím odstavci dáváte průchod házení do jednoho pytle: Prostě každý, kdo není #vítač a progresivní neomarxista, je nějaký -ista nebo -fob, je špatný a opovrženíhodný extrémní radikál

Zdroj: http://zdenekkral.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=613907

Tak čemu bychom jako měli věřit? Dále se přihlásíte ke kulturnímu rasismu, kdy vidíte nějaké podřadné kultury a zdá se vám to zcela normální a slučitelné s extrémním liberalismem. Míra vaší dezorientace ve společenském prostoru je ohromující; a k tomu studujete FSH, která je naprosto proti idejím, které hlásáte.

Já nakonec nevím, pro mě jste jen mírně odlišný druh "Daliborka", nešťastná a nezařaditelná osobnost, která si není schopna připustit, že když si lehkomyslně zahrajeme na legrační kulturní rasismus, nikomu se nic nestane; pardon, vlastně stane, nejspíš vyhladíte nebo necháte rozdupat komunisty islamisty nebo tak nějak naopak. Kdyby to nebylo k pláči, rád bych se tomu usmál. Pokud takto spekulujete vědomě, je to ještě horší a není to ani trochu k smíchu, ale ani pláči. Prostě se musíme mít všichni na pozoru.

5 1
možnosti
Foto

Je snad zcela zřejmé, že ten odstavec s -isty a -foby popisuje, jak se chovají neomarxisté, nikoli můj názor. Kulturní rasismus zaprvé neexistuje, zadruhé by neměl co dělat s extrémním liberalismem. FSH nestuduji. Ale prosím, mějte se na pozoru :-)

1 3
možnosti
FN

Jo, dobrý, to jde. Karma.

To škatulkování, je to takový osvědčený způsob, jak označkovat někoho, kdo má jiný názor. Příznivci tzv. levicového liberalismu se tento způsob vysloveně učí. Jak nejlíp umlčet protiimigračně naladěné obyvatelstvo? Vyslovit názor proti migrantům není trestné. Tak každého s podobným názorem označíme cizím slovem, třeba "xenofob". A aby to bylo účinné, vždy a všude budeme tvrdit, že xenofobové jsou ti hnusní, oškliví, ti, kteří nemají ve společnosti místo a nesmí v ní mít ani žádný hlas. A kdo by pak chtěl být xenofobem, že?

Všimněte si, že ti, co navenek bojují proti údajné nenávisti, ti v sobě mají té nenávisti nejvíce.

I já jsem rasista a xenofob a znám plno dalších ve svém okolí. Ono totiž naše společnost je díky bývalému režimu zatím ještě dostatečně imunní proti této levicové nenávisti. Tehdy byl největším nepřítelem socialismu západ, a té nenávisti vůči západu bylo tolik, že toho měl národ plné zuby proto jsme nechodili slavit první máj, poslouchali západní rádia, sledovali ÖRF a ZDF, a vlastně i nosili ty džíny.

4 0
možnosti
JC

To mi připomíná jeden román... George Orwell 1984. Že by inspirace dnešních "levicových liberálů", jak je označujete?

Jinak já se považuji také za liberála, ale ne za sebevraha.

2 0
možnosti
JC

Zapomínáte na jednu důležitou věc - je velký rozdíl KDE Vám stát přikazuje něco nosit. Tak třeba v potravinářství se přikazuje nosit sterilní rukavice a čepici sepínající vlasy. Pokud pracujete s citlivou elektronikou, musíte mít na sobě elektrostatický oděv. Stejně tak v nemocnici si na sebe doktor před operací nemůže navléct co chce.

Prostě stát je od toho, aby garantoval svým občanům nějakou úroveň ochrany. Nebo se snad chcete vrátit do středověku? Možná by i stačil začátek 20. století, kdy doktor šel rovnou od porodu k amputaci. Nebo naopak. Ani ty ruce si neumyl. Takovou formu volnosti preferujete?

Co člověk má nosit na ulici nikdo nikomu nenakazuje ani nezakazuje, a ani jsem neslyšel, že by se něco takového chystalo. Pokud ano, byl bych s Vámi za jedno. Ačkoliv někdo by mohl poznamenat, že zahalený obličej stěžuje identifikaci -> bezpečnostní riziko.

A podle čeho soudíte, že dnes není žádný problém, když má muž dlouhé vlasy a že se nebuzeruje úplně za všechno?

1 0
možnosti
Foto

Hlavně, že jste pamětníkem období před rokem 1989...

4 0
možnosti
Foto

Nejsem a znovu opakuji, že bolševika jsem použil jako symbol silného autoritativního státu, který si uzurpuje právo kafrat lidem do vzhledu. Možná to nebyl nejšťastnější příklad, ale mám informace od několika pamětníků, že za styl oblékání byli perzekvováni.

1 1
možnosti
JV

J69i56r92i 18V69r97a63b26e32c

15. 7. 2017 15:00

KSčM a islamisti jsou zlo, musí se potírat kde se dá !;-O

5 0
možnosti
Foto

I22v49a43n 13M75a26r62e74k

15. 7. 2017 14:41

"Krásné" přirovnání p.Králi. Nejde totiž vůbec o burkini. Spíš jste měl dát blogu název : " Radši vyletím kdykoli a kdekoli do luftu a nebo si nechám vrazit kudlu do zad na dovolené než komanče " . . . . . . To se mi jeví jako srovnatelnější. . . . . Jen nevím, jak jsem vůbec mohl v tom režimu po dobu 39 let žít a přežít ?

2 1
možnosti
JZ

Burkiny do nasi kultury nepatri? Podle ceho to poznate, co do nasi kultury "patri"?

Nesnasite komance, ale v podstate uz taky hodnotite spolecenske jevy ne podle prava ci moralky, ale podle jakesi blize neurcene " kulturni adekvatnosti". To je asi jako kdyz komanci hodnotili veci podle toho, jestli byly v souladu s vselidovou socialistickou revoluci.

6 1
možnosti
Foto

Ale oni je zakazovali, já nic nezakazuju.

1 3
možnosti
KC

Komouši a islamisté vyjdou nastejno. V praxi prokázali jak dostatek nesnášenlivosti, tak násilí. Oba systémy + fašizmus proto patří do jednoho pytle. Tudy cesta k humanitě a šlechetnosti lidského rodu nevede.

6 3
možnosti
Foto

Moje pointa byla, že nechci, aby burkini sloužily k posílení moci státu. Silný stát mají islamisté, komunisté i fašisté, a nechci ani jedno.

0 2
možnosti
LC

Pěkná úvaha. Se základní myšlenkou bezvýhradně souhlasím, ale nějakou tu mušku bych tam našel. V titulku blogu mělo být srovnání srovnatelného. Samozřejmě, že raději burkini než komanče, ale mělo být buď "Radši burkini než (třeba) pionýrský šátek", nebo "Radši islám než komanče". A nejsem si jist, jak by volba lidí z výběru islám/komanči, dopadla. A s těmi zákazy za komančů (fakt jsem jim nefandil a nefandím), jak tu již psali jiní, to nebylo tak horké, jak se dnešní mladé generaci servíruje. Byl tu jeden zásadní zákaz/omezení, velmi omezená možnost cestování na západ. Ale jinak ... na jeden zákaz za komančů bych určitě našel pět v současnosti. Že vedli ekonomiku od desíti k pěti, to je ovšem jiná píseň. Já říkám, že od vstupu do EU zažíváme těžký přechod od socialismu k (zatím trochu jinému, soft) socialismu, či že začínám žít svůj život podruhé.

4 1
možnosti
Foto

Ani burkini, ani komanče. Obojí je pro Evropu nepřijatelné. S multikulturalismem se ovšem mýlíte, multikulturalismus funguje. Nejlepším důkazem jsou USA. Ani v Čechách se ho není třeba bát. S multikulturalismem nemají problém Vietnamci, Číňani, Ukrajinci nebo Indové. Nemají s ním problém ani buddhisté, hinduisté, Židé nebo ateisté. Jediný, kdo má problém s multikulturalismem, jsou muslimové.

4 4
možnosti
Foto

Ale to není multikulturalismus. Vietnamci, Ukrajinci nám svoji kulturu necpou a není nám cpána státem. V klidu tu žijí, respektují naše pravidla, jsou užiteční, nepáchají zločiny... Nejsou s nimi problémy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5702x
Parazitující živnostník, školitel češtiny, korektor a redaktor, libertarián, euroskeptik, pravičák, E(I)NTJ a fanoušek hudby, češtiny, cizích jazyků, technologií, her a seriálů.

Narodil jsem se v roce 1991 v jižních Čechách, dlouho bydlel kousek od Berouna, nyní se pohybuji v Praze. Živí mě převážně čeština, jsem korektor, editor, redaktor, školím jazyk ve firmách i státní správě. Od roku 2011 jsem dělal pro různá online média, téměř tři roky (od roku 2013) jsem psal jako externista do technologické rubriky iHNed.cz, velmi výjimečně i do tištěných médií. Po získání titulu (v roce 2015) jsem z přivýdělků a dohod udělal živnost – jsem OSVČ, tedy parazit, mám svůj tým lidí a nabízím kompletní služby ohledně textů, od tvorby přes korekce po překlad. Mezi mé klienty patří například jeden velký výrobce elektroniky. Školím češtinu, etiketu a „komunikaci“.

Vystudoval jsem mezinárodní obchod na FMV VŠE a amerikanistiku na FSV UK, na půl roku jsem si odskočil studovat terorismus, národní bezpečnost a trestní systém do Spojených států. Předtím jsem měl to potěšení studovat trubku (a jako vedlejší obor klavír) na pražském Gymnáziu Jana Nerudy s rozšířenou výukou hudby. Od září 2016 jsem nastoupil jako student Ph.D. zpět na FSV (momentálně přerušeno).

Mám úžasnou ženu a neméně úžasnou roční dceru – jsou pro mě vším.

Politicky jsem libertarián/minarchista: Příznivec malého státu s malými pravomocemi, který chrání před násilím a krádežemi a vynucuje nutné minimální zákony. Jen pak může společnost fungovat, aniž by nějaká skupina utlačovala nebo vykořisťovala jinou, a země může ekonomicky prosperovat.

Děkuji za návštěvu mého blogu, snad vás moje texty zaujmou.