Jsem rasista, ale… Radši burkini než komanče

15. 07. 2017 9:10:11
Už delší dobu se chystám napsat příspěvek o rasismu. Tenhle ale bude primárně o plavkách, respektive o pseudoplavkách jménem burkini. A taky o roli státu – co jiného ode mě čekat...

Před dvěma lety jsem na internetech našel článek Petra Koláře „Tak jsem rasista. No a co?“ Obsahuje docela zajímavý postřeh, že dřív Češi uváděli (takzvaně!) rasistická, xenofobní a další tvrzení slovy „Nejsem rasista, ALE...“ A teď jsme se přestali stydět a říkáme ono titulkové „Jsem rasista, no a co...“

Chtěl jsem k tomu napsat vlastní text, ale odbudeme si to stručně tady. Víte, v čem je problém? Ona se nám nějak pozměnila definice „rasismu“. Respektive jinak: Definice je stále stejná, ale používá se to dnes ze strany progresivní multikulti levice jinak.

Dřív byl rasista ten, kdo si myslel, že černoši jsou podřadní v tom a v tom a neměli by mít taková a taková práva. Za to se dost rasistů stydělo natolik, aby řekli to „Nejsem (= nechci být zaškatulkovaný jako) rasista, ale...“ A mně to docela dává smysl, jde totiž o rasismus relativně primitivní, příliš zobecňující a zjednodušující.

ALE ;-) Teď je „rasista“ každej. Nechceš, aby se nám sem valil milion afrických „inženýrů“ kulturně obohacovat naše slečny na silvestra? Rasista. Nesouhlasíš se svatbami gayů? Rasista. Hešteg nepřijímáš? Rasista. Nechceš progresivní daně? Rasista. Myslíš si, že islám je podřadná ideologie? Rasista. Globální oteplování je kravina? Rasista!

Někdy se snažej a říkají vám vyhrazeným termínem, například islamofob, homofob, xenofob... Prostě každý, kdo není #vítač a progresivní neomarxista, je nějaký -ista nebo -fob, je špatný a opovrženíhodný extrémní radikál, nebezpečný pro slušné lidi. Nácek a tak vůbec.

A víte, co v takové chvíli řeknou lidi? Když je na každém kroku každý den a každou minutu urážíte nějakými nelichotivými primitivními nálepkami? „Tak jsem rasista. No a co!“ Já k tomu ještě dodám „A stojím si za tím,“ i když – představte si – nemám nejmenší touhu házet do jednoho pytle (nedejbože do plynu) nějakou rasu nebo jinou skupinu. Prostě sice podle logické definice opravdový rasista nejsem, ale... Klidně mi tak říkejte.

No a teď teda k těm burkinám.

Jsem rasista, ale...

Kdyby to snad někdo nepoznal, tak jo, já jsem podle nových měřítek „rasista“. Například pohrdám, ano, pohrdám ideologií, která shazuje gaye z minaretů, popravuje ateisty, seká ruce, nutí ženy, aby se zahalovaly, zakazuje jim řídit, nejí vepřové a nepije pivo, protože se to píše v nějaké knížce, atd. atd. atd.

A #nepřijímám. Ani jednoho migranta.

A myslím si, že multikulturalismus je nejen nefunkční, ale přímo škodlivá, destruktivní ideologie, kterou je potřeba zastavit. A mimochodem – bacha, zakázaná myšlenka – některé kultury jsou prostě lepší než jiné! Třeba ta naše je nadřazená mnoha jiným. Nehodlám ji násilím šířit, nehodlám házet atomovky na Araby a Afričany, nehodlám nikoho mlátit ani přeučovat ani proti němu cítit nebo vyvolávat nenávist... Ale nehodlám si svoji kulturu nechat uměle a cíleně ředit kulturami podřadnými jen proto, že si pár elit myslí, že nás to obohatí. Leda snad vrátí do středověku.

Svatby gayů jsou mi upřímně ukradené, o tom jsem psal, ale zastávám názor, že soukromá osoba a podnik má právo diskriminovat; třeba odmítnout gaye vpustit do restaurace nebo jim upéct dort. Přijdete tím o zákazníky; váš problém.

Jo, a boj s takzvanými klimatickými změnami je samozřejmě nesmysl.

Jenže v jednom se od mnoha svých přátel rasistů a xenofobů a islamofobů a hnědých nácků a spol. liším. (Ještě jsem zapomněl kremlobotů, protože oblíbenou zbraní levice je spojovat nás s obávaným Ruskem, i když mně teda ještě od Putina [bohužel] peníze za boj proti EU nepřišly.)

... radši burkini než komanče

Co si myslím o burkinách? K smíchu. Smutnému, pohrdlivému smíchu. Je to „krásný“ symbol útlaku a zároveň hlouposti.

Ale měly by se zakázat? Měla by policie, podobně jako ve Francii, nutit muslimky v burkinách, aby se svlékly, nebo odešly? Rozhodně ne.

Ať je majitelé bazénů klidně zakážou. A ani nemusí jít o hygienické důvody... Soukromý subjekt má mít právo diskriminovat. Ať zakážou muslimy. Nebo ať zakážou bílé heteráky, a nebudu tam moct já. Ať si vyberou svoje zákazníky a čelí trhu – lidi k nim prostě budou, nebo nebudou chodit. Mně by nebylo sympatické, kdyby někdo provozoval autobusy jen pro bílé; asi bych jezdil konkurencí. Naopak v bazénu, kde jsou zakázané burkini, bych se klidně vykoupal.

Ať hospoda dává slevu 10 % pravičákům. Nebo levičákům. Podle ideologie, názorů, by se obzvlášť mělo moci diskriminovat, když už ne podle barvy kůže – a náboženství není nic než názor. Podobně jako u těch kultur platí: Některé názory jsou lepší než jiné.

Ale! Stát musí být ke všem stejný. A nesmí si dovolit nás omezovat v oblékání.

Burkinami možná pohrdám, ale jestli mě něco pohoršuje mnohem, mnohem víc, než když se žena koupe v nějakém hábitu (protože po tom mi nic není, to je její problém, co si na sebe bere), je to stát kafrající do toho, co si můžu vzít na sebe.

Zatínám pěsti, když si vzpomenu na historky svých příbuzných a starších známých z dob komunismu/socialismu. Jak nemohli nosit džíny, jak byl problém, když měl kluk dlouhý vlasy, jak se buzerovalo úplně za všechno a všichni měli být podle nějakého státem posvěceného mustru.

Ani omylem. Já se zrovna oblékám velmi konzervativně. Ani ty džíny nenosím :-) Ale nestrpím, aby mi státní moc laskavě schvalovala účes a outfit.

Takže ne. Nelíbí se mi burkini, a mimochodem ani burky a spol. A ne, nepatří to do naší kultury. A plně respektuji jejich diskriminaci soukromými podniky, stejně jako respektuji jejich právo diskriminovat kohokoli za cokoli. Ale proti státním zákazům budu bojovat, protože bolševika tu už máme zpátky ve spoustě ohledů, ale hadry si ještě na sebe můžeme dávat, jaký chceme. A tak to má být.

(A poslední argument na závěr. Řeknete, že když se naše ženy na návštěvě u nich musí zahalovat, tak ať se jejich ženy svlékají u nás? Vždyť to jde proti logice... Když oni mají autoritativní stát, který jim nařizuje zahalovat se, a my tím [právoplatně!] pohrdáme, tak bychom u nás přece neměli zavádět to samé, jen inverzně, „na mínus prvou“. Neklesejme na úroveň Arábie. U nich se musí zahalovat? Tak u nás zakažme, aby stát něco ohledně oblečení nařizoval. [A zrušme antidiskriminační zákon pro soukromé subjekty.] Tím jim ukážeme, o kolik jsme lepší.)

Autor: Zdeněk Král | sobota 15.7.2017 9:10 | karma článku: 38.46 | přečteno: 5622x

Další články blogera

Zdeněk Král

Símvás, za těch 300 Kč od státu si mám koupit bochník chleba, nebo šest vajec?

„Tak nám odpustili korunu pade! Juchů! Škoda že to nejde z marže těch nenažranců z pump...“ Ne, nebojte, fakt to nemyslím vážně...

19.5.2022 v 15:00 | Karma článku: 25.95 | Přečteno: 919 | Diskuse

Zdeněk Král

Prezident Zeman, slušní lepšolidé a zlí „-fobové a -isti“

V souvislosti s hospitalizací prezidenta Zemana a radikalizací společnosti se člověk musí ptát, kdo se chová opravdu „zle“ a o kom se to jen říká. A mimochodem, jsem sice extremista a vlastenec (fuj, že jo), ale mám rád kebab.

23.10.2021 v 11:25 | Karma článku: 45.57 | Přečteno: 7512 | Diskuse

Zdeněk Král

Divím se, že defenestraci ještě nezajistili hospodští

V této zemi bych fakt restauratéra dělat nemohl. Jedna regulace střídá druhou, jedno nesmyslné a invazivní a nespravedlivé nařízení hnedle neguje (nebo nedejbože stupňuje) další. Do takového byznysu aby se člověk bál jít...

21.10.2021 v 8:48 | Karma článku: 44.27 | Přečteno: 7146 | Diskuse

Zdeněk Král

Proč jsou pravicoví konzervativci šťastní, zatímco levice pláče?

Současná levice těží z ukřivděnosti, přecitlivělosti, závisti a dalších negativních pocitů a vlastností. Chcete být šťastní? Zkuste se na svět podívat jako „konzervativní pravičák“.

6.10.2021 v 8:09 | Karma článku: 31.71 | Přečteno: 790 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jaroslav Pomp

TV politické debaty: Když se člověk hádá s blbcem

„Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci,“ to řekl moudrý Jan Werich. Televizní politické debaty však mají být o tom, že blbec má být usvědčen z blbosti chytrými protiargumenty, ne úprkem.

19.3.2024 v 9:06 | Karma článku: 11.16 | Přečteno: 156 |

Jan Bartoň

Macron: Preferuji strategickou nejednoznačnost

Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes hovoří zcela odlišně než po začátku ruské agrese proti Ukrajině. Nejprve se snažil s Ruskem komunikovat, nyní je včele politiků, kteří by chtěli poslat vojáky na Ukrajinu.

19.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 10.45 | Přečteno: 144 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 17.31 | Přečteno: 248 | Diskuse

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 22.54 | Přečteno: 336 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.83 | Přečteno: 466 | Diskuse
Počet článků 35 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 5671

Parazitující živnostník, školitel češtiny, korektor a redaktor, libertarián, euroskeptik, pravičák, E(I)NTJ a fanoušek hudby, češtiny, cizích jazyků, technologií, her a seriálů.

Narodil jsem se v roce 1991 v jižních Čechách, dlouho bydlel kousek od Berouna, nyní se pohybuji v Praze. Živí mě převážně čeština, jsem korektor, editor, redaktor, školím jazyk ve firmách i státní správě. Od roku 2011 jsem dělal pro různá online média, téměř tři roky (od roku 2013) jsem psal jako externista do technologické rubriky iHNed.cz, velmi výjimečně i do tištěných médií. Po získání titulu (v roce 2015) jsem z přivýdělků a dohod udělal živnost – jsem OSVČ, tedy parazit, mám svůj tým lidí a nabízím kompletní služby ohledně textů, od tvorby přes korekce po překlad. Mezi mé klienty patří například jeden velký výrobce elektroniky. Školím češtinu, etiketu a „komunikaci“.

Vystudoval jsem mezinárodní obchod na FMV VŠE a amerikanistiku na FSV UK, na půl roku jsem si odskočil studovat terorismus, národní bezpečnost a trestní systém do Spojených států. Předtím jsem měl to potěšení studovat trubku (a jako vedlejší obor klavír) na pražském Gymnáziu Jana Nerudy s rozšířenou výukou hudby. Od září 2016 jsem nastoupil jako student Ph.D. zpět na FSV (momentálně přerušeno).

Mám úžasnou ženu a neméně úžasnou roční dceru – jsou pro mě vším.

Politicky jsem libertarián/minarchista: Příznivec malého státu s malými pravomocemi, který chrání před násilím a krádežemi a vynucuje nutné minimální zákony. Jen pak může společnost fungovat, aniž by nějaká skupina utlačovala nebo vykořisťovala jinou, a země může ekonomicky prosperovat.

Děkuji za návštěvu mého blogu, snad vás moje texty zaujmou.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...