Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak co jste, když ne demokrat? Rádoby diktátor? Protože buďto chcete model společnosti, který vyhovuje většině, a pak jste demokrat, a nebo chcete nastolit nějaký model proti vůli většiny, a pak jste rádoby diktátor.

0 1
možnosti
Foto

Ne, autor chce model společnosti, která vyhovuje každému, kdo chce žít podle jednoduchého pravidla: Neubližuj lidem a neber jim jejich věci. V konečném důsledku to znamená odstranění toho nevětšího porušovatele tohoto pravidla - státu.

1 0
možnosti

Ještě se vrátím. Smíchal jste mnoho věcí dohromady. Článek p. Kimáka poukazuje na nedemokratičnost EU, proto má ode mne karmu. Váš článek sugeruje, že by snad někdo chtěl hlasovat o tom, zda byste směl kouřit nebo nosit modré číro. Proto karmu nedostává.

0 1
možnosti
Foto

A nechce snad? Zákazy kouření v restauracích má vláda na stole, zákazy modrého číra tu měli komančové. Teď se řeší šátky na školách...

1 0
možnosti

No, Vy jste teda objevil trakař. Vy nevíte, že existuje LZPS, kde tyto nehlasovatelné věci jsou již definovány ? Možná by mohla být minimalistější, o tom můžeme debatovat. Například takové téma do pranice je, zda musí být bezpodmínečně všeobecné rovné volební právo ( já bych třeba ho odebral lidem ve výkonu trestu) . A s trochou nadsázky : myšlenky některých libertariánů by společnost 21. století vrátily do doby prvobytně pospolné :-P.

0 0
možnosti

Pointa je, že těch věcí, o kterých se nedá hlasovat, je příliš málo a stále se dá hlasovat o věcech, do kterých ostatní nemají co kecat.

1 0
možnosti
Foto

Problém podobného ideologického náhledu je, že spousta lidí miluje slovo "svoboda", ale nehlásí se ke slovu "odpovědnost". Jiní si zase vykládají svobodu jako "ring volný", kde se smí vše a vítězí silnější. Jako každý vyhraněný model i tento by k fungování vyžadoval, aby se všichni chovali jednotným způsobem. Nakonec tudíž zkrachuje.

0 1
možnosti
Foto

To je pouze pohled indoktrinovaného člověka.

1 0
možnosti

Trochu druhy extrem. Ale urcite blize normalni spolecnosti lidi s budoucnosti. Vsechny ty zasahy do prirozeneneho stavu veci povedou jen k oslabeni a SIROKE degeneraci jedince jako takoveho a spolecnosti lidi. Uz jsme to tu zazili. Clanku tedy karma.

2 0
možnosti

Ale nejste to náhodou vy, kdo chce celé společnosti vnutit nějaký konkrétní model společnosti? Demokracie je o konsensuálním řešení a vy tady prosazujete nějaký ideologický model, který by měl platit pro všechny, i kdyby ho nikdo nechtěl...

1 7
možnosti
Foto

Ale vy si klidně žijte v konsenzu s dalšími osmi lidmi. Vůbec vám do toho nebudu mluvit, nikomu v tom nehodlám bránit. Vy ale naopak nechte mě, abych si žil podle svého.

9 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS