Diskuse

Zaveďme si v našich obchodech „americké ceny“. Lid zaručeně povstane

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak popořadě :)

To že jste si nevšiml, že eshop uvádí ceny bez DPH a přišel o dvě hodiny času je prostě vaše chyba a nikoliv toho eshopu, je to tam napsané a za to, že vy nečtete nemůže.

To že byste zavedl cenovky v obchodech bez daně je celkem zajímavý nápad, ale málo kdo si dokáže spočítat cenu svého nákupu v košíku před tím, než přijde na pokladnu, kde už naskočí cena s daní, takže si toho stejně nevšimnou. Lepší by bylo zavést to, že to bude na tom displayi svítit :)

U dph a ostatních daní na alkohol Vám budu hodně odporovat. Jak jsem zastáncem toho, že na jídlo by měla být daň 0% tak na alkohol, tabákové výrobky atd. rozhodně NE. Chlast není životně potřebný a pokud ho chcete zaplaťte! V podstatě, pokud zlevníte chlast Češi budou chlastat ještě víc a to už asi není žádoucí :)

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za komentář.

1) To, co udělal ten e-shop, není ani nezákonné, ani chyba, ale považuju to za neslušnost. Není běžné uvádět ceny bez DPH, považuji to za klamání zákazníka (není to trestné, nelegální klamání, ale je to podle mě neslušné, nezdvořilé klamání). To jsem i psal; „právně“ mu to nevyčítám.

2) To je pointa. Že by to lidi museli složitě počítat a zhrozili se, jak jsou daně vysoké. Že to někdo nedokáže, to je v tuto chvíli vedlejší.

3) Jahody. Ty taky nejsou životně potřebné, tak až budu u moci, zavedu na ně 192% daň? Pokud je chcete, zaplaťte :-) Státu není nic do toho, jestli piju a kouřím, nebo ne. Každopádně zlevnění chlastu nevyvolá vyšší spotřebu, protože kdo ho chce, ten si ho prostě koupí, daň nedaň. Kdyby byl alkohol zdarma, taky se všichni neupijeme k smrti, stejně jako se nedávíme rohlíky, které stojí korunu. Cena samozřejmě má obecně vliv na poptávku, ale ne vždy a u všeho výraznou.

0 0
možnosti

Dobré a ta závěrečná poznámka kurzívouR^.

2 0
možnosti

M10a87r74t28i43n 16L60a13c53o

14. 4. 2016 19:14

Nedávno som čítal, že v USA zaviedli daň zo mzdy niekedy začiatkom minulého storočia, bola v jednotkách percent (myslím 2-3) a aké obrovské protesty tento návrh sprevádzali. Nemôžem ten článok nájsť.

1 0
možnosti
Foto

Jasně, museli kvůli tomu dělat ústavní dodatek. Bývaly doby, kdy Amerika opravdu byla svobodná. To bylo tehdy, když prosperovala a rostla nejrychleji na světě a mrakodrapy a vynálezy atd. atd.... A pak přišlo 20. století, progresivismus, odbory, socialismus, imperialismus... A všechno šlo do kopru.

0 0
možnosti

Sakra, a vsichni znalci tvrdi, ze v USA zadne dane nejsou.

0 0
možnosti

J70a83n 97R14á34ž

14. 4. 2016 13:41

Je opravdu zvláštní, že ještě nikdo nenavrhl cenu za absurdnost DPH na spotřební daň. Nevím, jak vám, ale já daň z daně opravdu považuji za absurdní!

A při té příležitosti jsem udělal modelový příklad dovozu bedýnky rýžové pálenky z Japonska s kupní cenou 500 USD a byl překvapen nikoliv konečnou cenou (nákupka + clo + spotřební daň + DPH), ale tím kolikrát je dublována daň, když připustíme, že i clo je v podstatě dovozní daň.

P.S. Vyslovuji názor, že kdyby se zaměstnancům automaticky nestrhávaly odvody , čili by museli všechno (celý povinný odvod sociální a zdravotní daně + daň z příjmu) zaplatit sami a dostali k výplatě hrubou mzdu, navýšenou i o to, co zaměstnavatel za zaměstnance zaplatí, aniž by o tom většina zaměstnanců měla tušení, myslím, že by ty vidle létaly vzduchem brzo.

8 0
možnosti

J39a75n 48H60u76r15k35a

14. 4. 2016 12:47

R^ příště se pusťte do kupování nemovitosti a prozkoumejte proč vaše není v tomto Kocourkově vaše byť jste nemovitost zakoupil ale naopak jste povinen cálovat cálovat dodržovat cizí nařízení a lezt vám tam bude jak na Václavák kde kdo...

2 0
možnosti
Foto

A nejsou už do amíckých cen zakalkulovány daleko vyšší daně z nemovitostí a z příjmů?

0 0
možnosti
Foto

Přesně tak, jejich daně z příjmů jsou otřesné, a z nemovitosti, smrti („dědictví“) a spol. taky. Já the jů es of ej nijak politicky neobdivuji, jen se mi hodily do srovnání.

3 0
možnosti

Teda málokdy se setkám s někým kdo prosazuje měco co ho vlastně rozčiluje. :-)

Jinak u nás každý ví, že DPH je 21%, potraviny 15% a léky 10%. Nepotřebuje se o tom přesvědčovat u každého nákupu. Nakonec si to může přečíst na účtence.

Snad Vám nemusí vysvětlovat, proč to tak v americe mají, nebo proč jsou ceny tak imbecilní, jako 0,99€ či 999€. Dávám Vam jen za pravdu v tom, že obchod, který uvádí ceny bez DPH větší než ty s DPH asi nebude moc solidní, když se takhle snaží zákazníka oblbnout. Jinak když kupuju, tak mě zajímá kolik zaplatim, né kolik z toho shrábne stát, či obec.

1 0
možnosti

M72í63r39a 34A23l51n70a45t87h

14. 4. 2016 12:58

Časem pochopíte kauzalitu, že čím víc shrábne stát/obec, tím více zaplatíte a třeba vás to pak začne zajímat :)

3 0
možnosti