Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zrušit daň z příjmu fyzických osob! U státních zaměstnanců je to jen administrativní zátěž, kdo má hodně nízké příjmy, tak se mu daně vrací a kdo je má vysoké umí si je někam ulít. Těch pár poctivců z odírané střední třídy to nevytrhne.

5 0
možnosti
Foto

Velmi dobře shrnuto.

1 0
možnosti

Tohle ulejvání výdělků do daňových rájů by se dalo vyřešit maximálním snížením daně z příjmu. Tato daň by mohla být klidně i nulová. Naproti tomu by se musela zvýšit DPH, daň spotřební a daně z nemovitostí.

Jinými slovy: plať daň ze spotřeby tam, kde tu spotřebu uskutečňuješ. Neplat ale daň z výdělku.

3 0
možnosti
Foto

Nemusela by se zvýšit ani DPH, ani spotřební, ani z nemovitostí. Jsou na to výpočty v programu Svobodných.

2 0
možnosti

Proboha, pane Králi, jak ze svého skromného důchodu zaplatím doktory, jak zaplatím novou silnici co mi dělají před domem, jak zaplatím to světlo co mi před domem svítí v noci, jak moje děti zaplatí dětem školu, a řadu dalších takových drobností, který se říká veřejná služba? Já a velká většina na to peníze nemá a stát je mít podle vaší vize mít taky nebude. Tak mi tady srozumitelně napište, kdo to sakra zaplatí? Bohatí ne a chudí na to nemají.

1 4
možnosti
Foto

Takže je podle vás správné okrást ostatní lidi, abyste toto vše měl ?

3 0
možnosti

Problém je v tom co vám zřejmě uniká,daňová zátěž těch nejchudších je velmi vysoká ,oni své daně optimalizovat nemohou.

Bohatí však daně platit nechtějí a stát pak musí stále více danitz ty nejchudší,což vede k zániku sociálního smíru,v extremním případě pak k revolučním tendencím ,které se zvrhnou v násilný zábor.

Bohatí musí ctít sociální smír,protože je jich menšina,ostatně i imperátor musel své ovce stříhat,ne holit,chtěl li mít z provincie zisk a ne trápení ,náklady a potoky krve. ̈

Jak píše paní či slečna Haveková příliš nízká míra entropie může vést k bouřlivé reakci,mějme za to že stabilita systému je bohužel do jisté míry dána chlebem a hrami...

Platit daně je win win ,ovšem záleží samozřejmě na tom jak je použijeme.

Extrémně neefektivní systém přerozdělování a dotační rybník vede k tomu že se velká část zaplacených daní vrátí zpět do rukou elit,či je vynaložena neúčelně,tam chápu motivaci krácení daní. ̈

Chybí více přímé demokracie a přímého rozpočtového určení v režimu samosprávných celků.To ale samozřejmě není v zájmu vládnoucí elity,kapr sobě rybník nevypustí...

1 1
možnosti
Foto

Velmi naivní představa. Z praxe známe, že když se sníží daně, tak ceny neklesnou. Stejně tak je iluzorní se domnívat, že kdyby se snížily náklady na práci, tak korporace ty peníze ochotně rozdají zaměstnancům. Vysoké daně nemá rád nikdo, ale to neznamená, že nulové daně to vyřeší. Pouze nadvládu státu vystřídá nadvláda korporací, pro většinu se nic moc nezlepší.

1 1
možnosti
Foto

To je naivní levicová představa, ale dejme tomu, že máte pravdu. Tak pořád je lepší, když bude trh ovládat někdo, kdo mě nesmí legálně okrást.

4 0
možnosti

Autor pláče dobře, ale nejspíše si spletl hroby. Já mám nedávné povědomí, jak nám daně zvyšoval pravicový (je ještě?) Miroslav Kalousek. Konkrétně sazbu DPH na potraviny z 5 % na 15 %. A ejhle, pak levicová vládla zavedla sazbu 10 %, kam zase některé zboží vrátila, takže daně snížila. Tak nevím, zda-li nás pan Král nemate záměrně nebo netrpí nějakou mozkovou nemocí, pokud se ovšem u něho má taková nemoc na čem uchytit.

4 3
možnosti

TOP09 není pravicová strana. A nikdy nebyla. Jsem si jistý, že to samé by řekl Zdeněk (vzhledem k tomu, že se na sociálních sítích sledujeme už dobrých pár let)

4 1
možnosti
Foto

Problém s offshore firmami je ten, že vytváří ve světě financí asymetrie, a tím narušují stabilitu systému jako celku.

2 1
možnosti

Akorat ze "Offshore" neni pricina, ale dusledek.

Myslite si ze by bezna firma mela zajem delat nejaky podnik v zahranici kvuli danim, pokud by stejne ci nepatrne vyssi dane zaplatila doma?

0 0
možnosti

Je zajímavé, že témeř nikdo, kdo má třeba v Panamě firmu, tam taky nebydlí. Radší je mezi těma neschopnejma levičákama, vystudoval veřejný školy za peníze robotů, jezdí po socanskejch dálnicích a léčí se v socanských nemocnicích. A ještě se jim směje , že jsou tak hloupý a všechno to platěj. Smutné

2 0
možnosti
Foto

To není zajímavé, to je normální. Vy také nežijete tam kde nechcete žít. To, že se musíte potýkat se státními loupežníky se pak dá vyřešit právě pomocí těch daňových rájů, nebo i pomocí šedé a černé ekonomiky. Vše je morálně správné.

2 0
možnosti

Mne velmi pohoršuje, když někdo, kdo hlasuje o našich daních v padlamentu, si sám své peníze a cenné papíry odlifruje do "daňového ráje".

To mne tedy skutečně pohoršuje.

Stejně jako to, když nějaký sportovec, který se stal špičkovým díky státním dotacím z mých daní, u nás daně platit nechce a formálně se přestěhuje do bezdaňového asylu miliardářů.

Když nějaký švec nebo sedlák nebo hospodský své těžce vydělané prachy do "daňového ráje" také odveze, to mně nevadí, to mne neuráží. To je "hlasování peněženkou". Ale když to dělají politici, jsem do běla!

3 0
možnosti
Foto

A proč ty daně vyvážejí? Protože tady je nikoli daňový ráj, ale daňové peklo. Každý brání svůj majetek. Ať politik (majetek pravděpodobně ukradená), tak sportovec, tak švec nebo sedlák.

1 0
možnosti
Foto

všechno se zas zamete pod práh jako vždycky u nás a nikdo potrestaný nebude,na Islandu politici odstupují, když se na ně něco provalí, v Iránu jsou za zpronevěru dokonce popravováni ale my máme jiné starosti než usvědčovat politiky z podvodu-musíme se starat o Tibet

4 0
možnosti
Foto

Za co potrestaný? Oni brání svůj majetek před loupeží státu. Ať stát přestane loupit a nikdo majetek vyvážet nebude.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS