Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zkuste se na to podivat z druhe strany. Kolik stat zamestnava lidi, kolik z neho saje firem na ruznych zakazkach (a tudiz dalsich zamestnancu), kolik financuje ruznych spolku, umelcu, sportovcu, vyslancu, a v neposledni rade duchodcu a ruznych pobiracu davek. Jsou toho kvanta. Potrebuje na to uz vice nez 1000 miliard rocne a ani to nestaci a musi si pujcovat. Takze zkuste rici komu ma stat prestat platit.

0 0
možnosti

a to se za posledni dva roky vydaje statu v tomto smeru snad zdvojnasobily...

statnich uredniku pribylo za tu dobu hooodne tisicovek a pochybuju, ze jejich cinnost je veskrze nejaka financne rentabilni

0 0
možnosti

L30u98k61a14s 52Z87a96c88h

26. 3. 2016 22:11

Zdravím, někdy loni jsem jen tak z hlavy počítal, kolik odvedeme státu na daních, ať už přímých nebo těch nepřímých. Dnes mne Váš článek donutil se nad tím opravdu na chvilku pozastavit a spočítat si to pořádně. Minule jsem se dostal na částku zhruba čvrt milionu, ale dnešní výsledek mě opravdu překvapil (nemile).

Nejdřív profil: Rodina, dvě děti. Muž cca 18 000,- a žena cca 14 000,- čistá ruka. Superhrubá mzda obou je 54 000,-, celkem ročně 648 000,-.

Teď přímé daně: Pro zjednodušení počítám pouze rozdíl mezi superhrubou a čistou, vše mezi tím jsou odvody na soc., zdrav., odvody zaměstnavatele, zálohy daní a slevy na děti a poplatníky. Celkem měsíčně 22000,-, což za rok dělá 264 000,-.

A teď ty nepřímé: Při předpokladu, že všechen příjem utratíme, ať už něco dřív a nebo tu trochu co naspoříme stranou zase pro změnu později, jsem jej rozdělil do čtyř kategorií: 60% příjmů zdaníme 21%DPH, 20% zdaníme 15%DPH, 10% příjmů utratíme za benzín, který daním 66% a poslední kategorii 10% nedaním, protože pár věcí koupíme od obchodníků, kteří DPH neplatí...

Takže: Suma sumárum vyděláme 648, 264 odvedeme za svou práci a zbude nám 384, 85 odvedeme prostřednictvím obchodníků za DPH a když připočítám jeden tisíc za občasné platby na různých úřadech a institucích, tak nakonec se dostaneme na hezky kulatou sumičku 350 000,-!!!

P.S.: Pro rejpaly, kteří mi zde budou namlouvat, že některé odvody bych neměl do tohoto seznamu počítat, protože je za mě odvádí zaměstnavatel, tak můj názor je, že JÁ musím JEMU tyto peníze vydělat, aby je ON mohl za mě odvést ve formě jakýchsi skrytých poplatků státu, tudíž jsou to MOJE peníze za MNOU odvedenou práci, které JÁ platím prostřednictvím JEHO státní kase!

Jinak pane Králi, fandím Vám za vaše názory! Hezký den a držím palce.

3 0
možnosti

A to asi nejste plátce DPH .Což znamená dalších skoro 20% daně z naší přidané práce.Nebýt této daně umožňující zejména ty karuselové a jiné podvody s DPH tak by jsme si mohli koupit novou dodávku za pět let a ne "NOVÉ " OJETÉ CCA ZA DESET. S čeho by ta naše politická elita jinak zajistila tak zasloužený životní standart .

1 0
možnosti
Foto

A ten chudák prodejce, kterému zbylo asi 336 Kč, z toho musí zaplatit zaměstnance, odvody, zajistit jim preventivní pracovně lékařské prohlídky, zajistit dohled na pracovišti, zaplatit úrazové pojištění, mít dostatečný počet šaten a toalet pro personál, periodicky vykazovat hlášení, zajistit odvod daní, kontrolní hlášení, protože to všechno mu nařizuje stát, protože stát za těch 660 korun musí vykazovat činnost. :-/

4 0
možnosti
Foto

Přesně tak. Když odjíždíte od benzínky o tisícikorunu lehčí, nemáte asi k pumpaři moc vřelé city, ale stačí si to spočítat a...

Ne že by to byl špatný byznys, jasně, ale pořád mají jen třetinu čásky :-) A to samozřejmě není zisk, marže určitě nebude nějak rekordní.

0 0
možnosti
Foto

já bych ještě jako horší věc viděl fakt, že tyto nehorázné, zlodějské daně nakonec nejsou celé použity na zdravotnictví a podobné "zdarma" ale v desítkách miliard zneužity na podporu OZE, biopaliv a podobných eko dárečků pro vyvolené. Vy, když někdy žádáte službu státu, kterou si tento uzurpoval, se doslechnete "že na to nejsou peníze" a zacálujete minimálně kolek případně si tu službu zaplatíte jako nadstandard celou.

5 0
možnosti

Tak jsem přelouskal od vás již druhý článek. Oba jsou jen čirý pravicový populismus.

Tady ze všeho obviňujete stát. Ale, opravdu za inflaci může stát (čnb je soukromá firma). Když jde o korupci tak se hned ukáže na stát, a co druhá strana (ano soukromník).

Zkuste se schválně zamyslet koho chrání povinné ručení? Napovím-ty bohatý. A komu a k čemu je dobrá tak velká míra přerozdělování? A už se blížíme k jádru věci- stát je pouze prostředek jak můžou vlivný vládnout. Nic víc nic míň.

0 4
možnosti

Povinné ručení chrání bohaté? Jak?

2 0
možnosti
Foto

Hezky napsané. Ale jak tohle myšlení dostat mezi lidi? Aby jim ty státní zlodějny nebyly lhostejné?

4 0
možnosti
Foto

U minulého článku mi výrazně pomohl iDNES zařazením na hlavní stránku a na idos, a samozřejmě laskaví čtenáři sdílením. To byl snad dobrý zářez do myšlení lidí. A jinak by to chtělo za miliardy dávat reklamy do televize, no :-) Proti propagandě propagandou :-)

2 0
možnosti

Ano a to si současná vláda vymýšlí další daně a poplatky. Stále nemá dost.

3 0
možnosti

Dobře připravený článek,

ale není čemu se divit, když musíme živit stávající administraci státu.

Taky z toho vyplývá, že v Americe i Číně chybí spousta našich sociálních vymožeností. Dlužník i věřitel jsou na tom téměř stejně.

Je čas, aby si zvolili Trumpa, který to zcela jistě uvede do pořádku.

U nás to bude muset dát do pořádku Andrej Babiš.

0 4
možnosti
Foto

Ony v Americe nechybí, tam zase šíleně daní bohaté a firmy. Třeba zdravotnictví tam vůbec není tržní, neregulované – naopak do něj šíleně zasahuje stát, a proto je tak drahé.

60 % (!!!) rozpočtu USA jsou zdravotní plány pro staré a chudé a sociální zabezpečení, nezaměstnanost... Je to normální socialistická země.

4 0
možnosti
Foto

Lze tedy doporučit bojkovat stát, nepít, nejíst, nekouřit, nejezdit autem, ale chodit pěšky. Pokud jste revolucionář, není problém

1 1
možnosti

A nebo prosazovat jinou vládní politiku

1 1
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5702x
Parazitující živnostník, školitel češtiny, korektor a redaktor, libertarián, euroskeptik, pravičák, E(I)NTJ a fanoušek hudby, češtiny, cizích jazyků, technologií, her a seriálů.

Narodil jsem se v roce 1991 v jižních Čechách, dlouho bydlel kousek od Berouna, nyní se pohybuji v Praze. Živí mě převážně čeština, jsem korektor, editor, redaktor, školím jazyk ve firmách i státní správě. Od roku 2011 jsem dělal pro různá online média, téměř tři roky (od roku 2013) jsem psal jako externista do technologické rubriky iHNed.cz, velmi výjimečně i do tištěných médií. Po získání titulu (v roce 2015) jsem z přivýdělků a dohod udělal živnost – jsem OSVČ, tedy parazit, mám svůj tým lidí a nabízím kompletní služby ohledně textů, od tvorby přes korekce po překlad. Mezi mé klienty patří například jeden velký výrobce elektroniky. Školím češtinu, etiketu a „komunikaci“.

Vystudoval jsem mezinárodní obchod na FMV VŠE a amerikanistiku na FSV UK, na půl roku jsem si odskočil studovat terorismus, národní bezpečnost a trestní systém do Spojených států. Předtím jsem měl to potěšení studovat trubku (a jako vedlejší obor klavír) na pražském Gymnáziu Jana Nerudy s rozšířenou výukou hudby. Od září 2016 jsem nastoupil jako student Ph.D. zpět na FSV (momentálně přerušeno).

Mám úžasnou ženu a neméně úžasnou roční dceru – jsou pro mě vším.

Politicky jsem libertarián/minarchista: Příznivec malého státu s malými pravomocemi, který chrání před násilím a krádežemi a vynucuje nutné minimální zákony. Jen pak může společnost fungovat, aniž by nějaká skupina utlačovala nebo vykořisťovala jinou, a země může ekonomicky prosperovat.

Děkuji za návštěvu mého blogu, snad vás moje texty zaujmou.