Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

vidíte v tom problémy jen proto, že nemáte tušení jak to funguje. Každý kdo se jen trochu orientuje však ví že řešení je následující:

Zaměstnat člověka na DPP. Musíte sice dostat růžový papír (není až takový problém) ale pak neplatíte ani sociální, ani zdravotní a dokonce ani daň! A to vše za podmínky že nepřesáhnete 10 tisíc na měsíc. Ano - Náklady 10 tisíc, Čistá mzda 10 tisíc.

Pokud potřebujete víc, nedělejte to. Založte si místo toho druhou firmu (stejně máte dvě kvůli plátci/neplátci daně) a té vyfakturujte zbylou část práce. Opět do 10 tisíc Kč. Na tu druhou firmu zaměstnáte toho stejného člověka, který pro ni provede zbytek práce. V tu chvíli již růžový papír nelze použít a bude tedy nutné platit daň z příjmu (15%). Sociální ani zdravotní však stále neplatíte. Náklady 10 tisíc, čistá mzda 8500kč.

V součtu tedy (přibližně na váš případ 15 tisíc měsíčně): náklady 15 tisíc, čistá mzda 14250. To je fajn. Ne? Zdravotní pojištění si zaplatí zaměstnanec sám a sociální netřeba u takovýchto částek platit vůbec.

Běda však, pokud zaplatíte z jedné firmy 10 tisíc a jednu korunu!

7 0
možnosti
Foto

Já vím, že bylo apríla, ale napsat, že v tom vidím zbytečné problémy, i když to má jednoduché řešení, a pak popsat na půl stránky zakládání dvou firem, zaměstnávání jednoho člověka nadvakrát, atd. atd. atd., to mi vtipné nepřijde :-) Velmi jednoduché, jen co je pravda.

2 2
možnosti

J32a88n 84K65a52d43l18e62c

31. 3. 2016 10:06

Teda s vámi bych spolupracovat nechtěl. Ze všeho děláte problém. Spoustu věcí se dá dělat jednoduše, ale vám vyhovuje jít hlavou proti zdi. A ještě se u toho litovat. Rv

6 3
možnosti

Použil jste kalkulačku, zatmělo se vám před očima a představte si, stále se najdou lidé, kteří budou tvrdit, že za zaměstnance jsou menší odvody, než mají OSVČ.

0 0
možnosti

Do určitého příjmu bezpochyby ano

A celkově by bylo nutné i započítat pokles výběru daně z příjmu od zaměstnavatele (nejen za všechny složky "mzdy", ale i prebendy), který vyšší odvod za zaměstnance pro stát neutralizuje.

Nicméně ta vaše optika vycházející ze státem deklarovaných necelých třech miliard je zkreslená o podvádějící Vietnamce (čtyři děti někde ve Vietnamu a přiznaný obrat rozepsaný mezi více takových) a fakt, že do osvč se počítají i nejhůře placené profese (kadeřnice, realitní agent atd)

0 0
možnosti

Pokud kamarádce plně důvěřujete a ona vám, a pokud to oběma vyhovuje (kamarádka nepotřebuje důchod a zdravotní pojištění si platí sama), může to být docela jednoduché.

Pokud potřebujete smluvní základ, jsou i jiné možnosti - lépe se hodící na popsaný případ. U jednorázových projektů se o žádné zaměstnávání, jak ho popisujete nejedná - stačí např. smlouva o dílo.

5 0
možnosti

Nejhorší zaměstnavatel jsou odbory. Ty přesně vědí, jak odrat člověka.;-€Rv

1 2
možnosti

Šešešešedá zóna!! ;-D

Prostě to dejte kamarádce, prachy na dřevo a nazdar. Stát lidi sdírá o peníze na každém kroku, hlásá, že platit daně znamená být "poctivý" a tu poctivost jim ztěžuje.

Tahle vláda socialistů, neomarxistů a komunistických kolaborantů beztak nemá žádný nárok na naše peníze, ať se na hlavu stavějí jak chtějí.

13 2
možnosti

Jasně, neplatit žádné daně, to je přece demokracie!

0 0
možnosti
Foto

Přečetla jsem diskuzi a je to jasné. Děláte to špatně, založte si neziskovku, čerpejte peníze od státu a budete mít po problémech. Uživíte všechny kamarády, několik účetních a daňových poradců k tomu nějaké ty právníky, když získáte grant z Bruselu, tak uživíte i auditora a další spoustu kamarádů. Jinými slovy systém dnes není nastaven tak, aby živnostník či podnikatel byl zaměstnavatelem, na to se musí jinak, pěkně od Brusele. Navíc kdo se dnes živí sám je podezřelá existence, "slušný" člověk nic neumí, jede ve slevách a je zaměstnaný u nějakého "vydřiducha", v lepším případě je na dávkách. Co Vy jste vlastně zač, že se uživíte sám a ještě byste mohl živit nějaké další lidi? ;-)

13 1
možnosti

Zapomněl jste na zákonné pojištění odpovědnosti zaměstnavatele. Ale jinak palec nahoru, máte tam vše. V podstatě ten Váš článek může posloužit jako návod, na co nezapomenout, pro ty, kteří by se do toho snad měli sílu pustit.

Ale jak už v této diskuzi bylo zmíněno, drobným OSVČ bych jednoznačně doporučila obrátit se na odbornou firmu nebo na kamarádku účetní, která za lahev vína toto papírování vyřídí. Za ty nervy to nestojí.

Kdybyste si to rozmyslel a zase někdy někoho zaměstnávat chtěl - piju bílé :-)

7 0
možnosti

P83e72t31r 16S55y51r41o28v72ý

28. 3. 2016 15:33

Autor je trochu trouba - a chce podnikat, aniž by alespoň elementráně rozuměl zákonům. Ba co víc - na celou tuhle taškařici si může najmout účetní firmu, která si za jednoho zaměstnance, za jeden měsíc, nenaúčtuje víc než 500,-. Takže pane autore, jestli s tím máte problém, tak se nechte zaměstnat. Otřesný článek...

6 7
možnosti
Foto

Jistě, na všechno si můžeme někoho sjednat. Taky se můžeme drbat za levým uchem palcem od pravé nohy, ale zkuste mi nějak smysluplně vysvětlit proč.

Autor má problém s troubelíny jako jste vy, kteří si přejí socialismus a dohled státu s jeho narůstající byrokracií. Přijde mi, že s podnikáním nemá problém vůbec. Věřím, že si jistě poradí, ale ostrouhá erár a ti, co by takovou práci uvítali. Ale když si volí bolševiky, tak dobře jim tak.

16 0
možnosti
Foto

Přečetl jsem článek a část diskuse a stačí mi. Ona se dá ve všem najít cesta, leč bývá to tzv. "nezákonné", nebo na hranici zákona. Ti, co tenhle systém obvykle obhajují jsou často paraziti, kteří se někde spálili, když sami chtěli systém "okrást" o své vydělané peníze a chybu neviděli v systému a v sobě, ale v ostatních podnikatelích, protože jejich myšlení jede v režimu "když chcípla koza mně, ať chcípne i sousedovi". Myslím, že zrovna Buryšek se tu kdysi vyjadřoval, jak se snažil o švarc a byl tak neschopný, že ani ten mu nevyhovoval(možná se v jménu mýlím, ale co se myšlení a přístupu týče, jde o stejný druh parazita).

Nejlepší na tom ovšem je, že na ten socialistický bordel stejně nejvíce doplácejí ti, které má údajně chránit. Takže mají co si zaslouží a co si zvolili.

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS