Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Samozřejmě že využívám socialismus, já si ho totiž platím. Proti své vůli

Už mě nebaví poslouchat od socialistů, kteří mi vybrakovali peněženku, že bych jako gesto neměl využívat jimi vnucované, mnou zaplacené služby. Řeknu to neomaleně, ale zase stručně a úderně: A proč jako, když jsem si to zacáloval?

Už jsem psal článek o tom, jak „je tu všechno zdarma, jen nás stát obírá o 70 % příjmů.“ Musím se ale k tématu vrátit, protože mi pořád levicově smýšlející diskutující omílají na internetech jeden neargument, který si holt zaslouží článek vlastní.

„Když jsi tedy proti státním vysokým školám / zdravotnictví / důchodům / dotacím na hokejové stadiony / nevímčemuještě,“ tak proč je využíváš? Tak mi ty peníze vrať, když jsem ti to zaplatil ze svých daní a je to podle tebe špatně, ale s radostí jsi ty státní služby využil, ty pokrytče. Taky jsi vystudoval státní vysoké školy, a tvrdíš, že jsi proti nim!“

Milí socialisté, já se vás o nic z toho neprosil, ale vy jste mým rodičům a od novorozeneckého věku i mně tahali z kapsy peníze – proti mé vůli –, abyste všechny ty „skvělé služby“ zařídili a následně mi je – proti mé vůli – vnutili. Ještě jednou: Já se vás o ně neprosil.

Platím si až až

Když si sečteme daň z příjmu, zdravotní daň („pojištění“, které je povinné, státní a nemá soukromou alternativu), sociální daň („pojištění“, které je povinné, státní a nemá soukromou alternativu), daň z přidané hodnoty (ať už je to cokoli), spotřební daně a mnohé další daně (a že jich je!), zaplatil už jsem toho ve svých 25 letech až až.

Třeba ta bezmála 200% daň z benzínu? To jsou hezké desítky tisíc ročně. DPH z koupě nemovitosti? Stovky tisíc. Daň z převodu nemovitosti, nebo nabytí, nebo jak se to jmenuje? Desítky. Každoroční daň z toho, že nemovitost už vlastním? DPH ze všeho ostatního? Raději nevědět. Zmiňované zdravotní a sociální daně? Desítky tisíc ročně určitě. Daň z každé láhve vína, kterou jsem si dovolil vypít? Daň z toho, že umřel prastrejda a odkázal mi pár korun? Daň z jídla a oblečení a tarifu na mobil a z 0,0001% úroku na běžném účtu, a kdybych kouřil, tak další x-setprocentní daň z cigaret…? A tak dále, a tak dále?

Děkuji pěkně. Klidně mi je, pánové a dámy z levého politického spektra, odpusťte a vraťte, a já svoje děti pošlu na soukromé gymnázium. A zdravotní pojištění si sjednám (nebo nesjednám – jak se mi bude chtít) soukromě. A víte co? Klidně si koukejte na hokej, jsem dalek toho, abych vám cokoli zakazoval, ale mě hokej nezajímá a stadion vám prostě platit nechci. A ten umělecký film o schnutí barvy na plotě, který jsem dotoval? Ne, děkuji.

Důchody? Pyramida, podvod, zlodějna? Celý život budu „spořit“, aby mi to stát pak možná splatil, když se dožiju důchodového věku (ha ha ha), a budu žít tak dlouho, abych to v měsíčních almuženkách nahrabal bez úroků zpět (ha ha ha ha ha)? Moc děkuju. Dodneška vzpomínám, jak jsem zamlada prodával v jednom elektru televizory, a přišli mi tam dva důchodci. Celý život odváděli daň, dožili se, šťastlivci, důchodu, a přišli s tím, že mají sotva na jídlo a nájem, natož na televizor. Víte co? Než abych odváděl celý život ty miliony, raději si je naspořím (nebo nenaspořím) sám, jak se mně bude chtít. Třeba na tom ve výsledku budu líp, že?

A to mám jako gesto nic nevyužívat?

Protože nesouhlasím s důchody, mám odvádět socdaň a pak je v 85 letech jako gesto odmítnout? Protože nesouhlasím se školstvím, mám si platit z daní vysoké školy, ale jako gesto jít studovat soukromě? Protože chci privátní zdravotnictví, mám jako gesto platit plnou cenu za léky, i když odvedu na zdravsocu ročně desítky tisíc, povinně?

Nene, milí socialisté. Považuju za naprosto, ale naprosto morální, abych se proti krádeži bránil všemi silami. To znamená, že se pokusím státu platit, co nejméně bude legálně možné, a co nejvíce si „nakradu“ zpátky. Kdybych mohl, jsem na všech dávkách a využívám všechny „služby“. Zaplatil jsem si je, byly vytvořeny za mně ukradené zdroje, tak si je využiju doplnahrdla.

A popravdě… I kdybych si to všechno nezaplatil (jakože zaplatil), hodlám váš zločinný systém pořádně podojit. O to dřív se rozpadne. Až nebude pracovat nikdo, a všichni budou na dávkách, budou se jen pobírat důchody a využívat „bezplatné“ zdravotnictví… Až nebude nikdo kouřit a pít a jezdit autem, takže nebude koho okrádat… Až nebude nikdo prodávat to, co lidi chtějí, jen budou všichni pobírat dotace… Pak se moc těším, jak vám to bude fungovat.

Nechte mě, ať si koupím, co chci

A jestli se vám to nelíbí? Řešení je nasnadě. Přestaňte mě násilím okrádat, dejte mně a jiným šanci, aby se z vašeho systému vyvázali. Nechci se podílet na důchodech, socialistických „pojištěních“, státním propagandoškolství, dokonale neutrální veřejnoprávní televizi, dotacích pro takzvanou „kulturu“ a sport ani na ničem jiném.

Nechte mi moje peníze.

Já se pak sám rozhodnu, jaké pojištění si pořídím, na jaký kočičí útulek přispěju, jaké charitě dám procento ze svých výdělků, na jakou školu za kolik peněz budu chodit, jaký si koupím lék, a jestli mě zajímá kopaná natolik, abych spolu s desetitisícem dalších lidí zafinancoval stavbu soukromého stadionu.

Než mě přestanete okrádat, hodlám si vzít zpátky, co jen půjde, a ještě se u toho budu cítit morálně v právu.

Autor: Zdeněk Král | pondělí 5.9.2016 9:09 | karma článku: 43,50 | přečteno: 4738x
  • Další články autora

Zdeněk Král

Símvás, za těch 300 Kč od státu si mám koupit bochník chleba, nebo šest vajec?

„Tak nám odpustili korunu pade! Juchů! Škoda že to nejde z marže těch nenažranců z pump...“ Ne, nebojte, fakt to nemyslím vážně...

19.5.2022 v 15:00 | Karma: 25,95 | Přečteno: 919x | Diskuse| Politika

Zdeněk Král

Prezident Zeman, slušní lepšolidé a zlí „-fobové a -isti“

V souvislosti s hospitalizací prezidenta Zemana a radikalizací společnosti se člověk musí ptát, kdo se chová opravdu „zle“ a o kom se to jen říká. A mimochodem, jsem sice extremista a vlastenec (fuj, že jo), ale mám rád kebab.

23.10.2021 v 11:25 | Karma: 45,57 | Přečteno: 7512x | Diskuse| Politika

Zdeněk Král

Divím se, že defenestraci ještě nezajistili hospodští

V této zemi bych fakt restauratéra dělat nemohl. Jedna regulace střídá druhou, jedno nesmyslné a invazivní a nespravedlivé nařízení hnedle neguje (nebo nedejbože stupňuje) další. Do takového byznysu aby se člověk bál jít...

21.10.2021 v 8:48 | Karma: 44,28 | Přečteno: 7146x | Diskuse| Politika

Zdeněk Král

Proč jsou pravicoví konzervativci šťastní, zatímco levice pláče?

Současná levice těží z ukřivděnosti, přecitlivělosti, závisti a dalších negativních pocitů a vlastností. Chcete být šťastní? Zkuste se na svět podívat jako „konzervativní pravičák“.

6.10.2021 v 8:09 | Karma: 31,79 | Přečteno: 790x | Diskuse| Politika

Zdeněk Král

Český lev 2021 mi pěkně zvednul tlak. Ne kvůli filmům

Vysvětlí mi prosím někdo, jak to s tím tvrdým lockdownem a všemi zákazy funguje? Když teda fotbalisty vesnického týmu otestuju a bude jich nějaký omezený počet, tak si můžou v půl jedenácté večer venku dát zápas? Bez roušek?

7.3.2021 v 12:30 | Karma: 48,21 | Přečteno: 23861x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5702x
Parazitující živnostník, školitel češtiny, korektor a redaktor, libertarián, euroskeptik, pravičák, E(I)NTJ a fanoušek hudby, češtiny, cizích jazyků, technologií, her a seriálů.

Narodil jsem se v roce 1991 v jižních Čechách, dlouho bydlel kousek od Berouna, nyní se pohybuji v Praze. Živí mě převážně čeština, jsem korektor, editor, redaktor, školím jazyk ve firmách i státní správě. Od roku 2011 jsem dělal pro různá online média, téměř tři roky (od roku 2013) jsem psal jako externista do technologické rubriky iHNed.cz, velmi výjimečně i do tištěných médií. Po získání titulu (v roce 2015) jsem z přivýdělků a dohod udělal živnost – jsem OSVČ, tedy parazit, mám svůj tým lidí a nabízím kompletní služby ohledně textů, od tvorby přes korekce po překlad. Mezi mé klienty patří například jeden velký výrobce elektroniky. Školím češtinu, etiketu a „komunikaci“.

Vystudoval jsem mezinárodní obchod na FMV VŠE a amerikanistiku na FSV UK, na půl roku jsem si odskočil studovat terorismus, národní bezpečnost a trestní systém do Spojených států. Předtím jsem měl to potěšení studovat trubku (a jako vedlejší obor klavír) na pražském Gymnáziu Jana Nerudy s rozšířenou výukou hudby. Od září 2016 jsem nastoupil jako student Ph.D. zpět na FSV (momentálně přerušeno).

Mám úžasnou ženu a neméně úžasnou roční dceru – jsou pro mě vším.

Politicky jsem libertarián/minarchista: Příznivec malého státu s malými pravomocemi, který chrání před násilím a krádežemi a vynucuje nutné minimální zákony. Jen pak může společnost fungovat, aniž by nějaká skupina utlačovala nebo vykořisťovala jinou, a země může ekonomicky prosperovat.

Děkuji za návštěvu mého blogu, snad vás moje texty zaujmou.