Zdeněk Král

Nenávidím nový zákon proti nenávisti. Je to adept na hloupost roku

12. 04. 2016 9:09:09
Láska musí být, i kdybychom ji z vás měli vymlátit! Opovažte se na sociálních sítích nebo v hospodě někoho nesrdíčkovat! Pokud projde mimořádně hloupá novela, skončíte na dva roky v lochu za kritiku kohokoli.

Před týdnem jsem napsal článek Daňové ráje pro všechny kromě levičáků. Och, jaký jsem byl hnusák plný nenávisti vůči skupině lidí jistého smýšlení! Uvažuju, jestli nemám článek stáhnout, abych ještě nakonec neskončil za kritiku třídy zlodějů ve vězení. Novela z rukou Ministerstva nespravedlnosti chce trestat jakoukoli nelásku, protože tolerance přece musí být, i kdybychom vám ji do hlavy měli nacpat násilím!

Článek o novele vyšel včera na České justici a je mi z něj špatně od žaludku. Vřele doporučuji, abyste si ho celý hezky přečetli, ale dovolím si ocitovat alespoň perex:

„Trestný čin podněcování k třídní, pohlavní nebo náboženské nenávisti a k násilí se mění. Hanobit třídu definovanou životním stylem, vzděláním, příjmem i autoritou bude trestné. Trestné bude rovněž podněcovat nenávist k lidem s různým pohlavním ztotožněním a způsobem, jak někteří vykonávají pohlavní styk. ČR tím plní požadavky Evropské unie.“ No jak jinak, tohle je moc i na české politiky.

Zbytek článku to rozvádí a hezky porovnává současný zákon s novelou. Nově hlavně nesmíte nenávidět osoby ze skupiny „třída, sexuální orientace a pohlavní identita“.

Nedovolím si žádným kolektivním označením popsat lidi, kteří mají pocit, že tříděním lidí do různých skupinek dosáhnou něčeho dobrého. Dřív se... lidem... kteří chtěli ostatní mermomocí dělit třeba do tříd a vyvolávat mezi těmito třídami boje, říkalo levičáci, potažmo neomarxisti, pokud šlo o menšiny. To je samozřejmě ohavné nenávistné označení, kterého se doporučuji od této chvíle vyvarovat.

Nechcete přece skončit na dva roky v báni.

Co je to ta třída?

Třída už není jen dělnická nebo „střední“, jsou to podle článku „[l]idé s podobným vzděláním, životním stylem a příjmy [...] Jde tedy o sociálně vymezenou skupinu lidí, kteří mají obdobné sociální pozice a status – životní styl, prestiž, práva, autoritu, ale i majetek, příjmy, vzdělání atd.“

Takže každej. Každej je součástí nějaké třídy, respektive několika tříd. Individualismus zemřel, ať žije kolektivismus.

Pak teda ještě musíme do zákona přihodit lidi s odlišnou sexuální orientací a pohlavní identitou (ať je to cokoli), protože sice v ČR reálně žádné problémy nemají, ale kdyby nebyl zákon na každé upšouknutí, tak by nebyly silnice a děti v mateřských školách by kouřily a hospodští by do piva sypali arsen atd.

Každopádně tedy počítejte s tím, že nesmíte nenávidět homosexuály, bisexuály, asexuály, trisexuály, kvadrotopterosexuály, a mimochodem taky heterosexuály, i když důvodová zpráva diskriminaci „normálních“ lidí marginalizuje. Jo, a mimochodem jsem si v předchozím souvětí pár těch -sexuálů vymyslel, ale opovažte se to zpochybňovat – budu vás žalovat za nenávist vůči třídě lidí s kreativním vztahem k sexuální terminologii v češtině, do které se tímto identifikuji!

Bacha na teroristy

Když už jsme u češtiny, web Česká justice hezky ocitoval ten jazykový paskvil, který se nazývá zákonem. Jedna dlouhá nesrozumitelná vyblitina, za kterou bych žákovi ve slohové práci bez uzardění strhnul body:

(1) Kdo veřejně podněcuje k nenávisti nebo násilí vůči skupině osob nebo jednotlivci pro jejich skutečnou nebo domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině nebo třídě, národnost, politické přesvědčení, sexuální orientaci, pohlavní identitu, vyznání nebo proto, že jsou skutečně nebo domněle bez vyznání nebo k omezování jejich práv a svobod, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

Buď to ocitovali špatně, nebo fakt nevím, co to má být. Každopádně si nemůžu dovolit autora textu kritizovat, protože by to mohl být úředník, což je třída. Přišla by pro mě policie, také třída – na základě autority. Stal by se ze mě vězeň. Ne že by na tom bylo něco špatného! Ne že bych chtěl třídu vězňů kritizovat!

Nechci kritizovat a neláskovat nic. Všechno miluju, se vším souhlasím, všechno respektuji. Nic se mi neekluje, všechno je super.

A teď mě prosím omluvte, jdu si připravovat předlohu žaloby ve Wordu, kterou pak jen snadno upravím, kdykoli budu chtít podat stížnost na kohokoli, kdo nebude hezký k někomu dalšímu.

Kritizujete teroristy? Do lochu s váma! Takhle nenávidět třídu politických a náboženských a etnických bojovníků. Kritizujete pedofily? Do lochu s váma! Vaše privilegovaná majoritní sexuální orientace na dospělé není nadřazená jejich kladnému vztahu k malým dětem. Vadí vám, když se někdo identifikuje jako pes a chce se vyspat s vaším Žerykem? Však víte... do lochu s váma!

A běda vám, jestli budete kritizovat tento článek. Jsem totiž třída protistátních pravičáků, nepřátel legislativních hloupostí a věčných nespokojenců se současným systémem. To jsou hned tři žaloby, co na vás z lásky podám.

Autor: Zdeněk Král | karma: 41.39 | přečteno: 2262 ×
Poslední články autora