Stát zase mění čas. Pořád zbytečně, respektive pořád škodlivě

Je načase, abychom s tím nesmyslem přestali. Ze všech zbytečností a hloupostí, které stát vynucuje, je změna času… oukej, méně zásadní, daně jsou důležitější. Ale i tak těch pár vzteklých odstavců napíšu.

Občané, dnes máte na spánek jen sedm hodin! Stát rozhodnul, že v 1.59 skočí čas na 3.00, protože si stát myslí, že na to má právo, a lidé si myslí, že takové blbosti musí strpět. Za sedm měsíců nás to čeká nanovo, tentokrát nás dobroděj nechá spát o hodinu déle.

Změna času je ZBYTEČNÁ. Prostě a jednoduše nemá reálný kladný přínos. Nikdo jí nic nezíská. (A mimochodem je mi jedno, jestli se tomu říká zimní, letní, astronomický čas nebo co – fakt mě terminologie nezajímá, i když v diskuzích lidi rádi slovíčkaří.)

Změna času nešetří energii, není večer víc světla (nebo to nestojí za to, protože jde o pár dní), nepomáhá zemědělcům…

Naopak škodí!

Kdo umí anglicky a chce se pobavit, tomu doporučím video amerického komediálního politického komentátora britského původu Johna Olivera. Ale stejné informace najdete i v česky psaném článku přímo tady na iDNESu.

Čert vem zpoždění vlaků a přeřizování hodin v domě… To je „jen“ plýtvání vaším časem a „jen“ buzerace. Problém je – jak vím, jak určitě víte i vy a jak se píše ve zmiňovaném článku – že jde o nepřirozený zásah do našeho organismu. Jste (jsme) kvůli tomu unavení, nasr naštvaní… Zvyšuje se riziko zdravotních problémů i třeba autonehody. V době psaní článku hlasovaly tři čtvrtiny čtenářů, že jim změna času vadí.

A hlavně opakuji, že je ZBYTEČNÁ. Není to naše oběť vyššímu dobrému cíli. Je to oběť, za kterou nic nedostaneme.

Dvakrát ročně mě to hrozně naštve, takže jsem se právě rozhodnul. Mám sice spoustu práce a aktivit, ale pokusím se o akci, stejně jako se snažil zesnulý pekař, pan Stanislav Pecka. Zkontaktuji lidi, kteří se tomu už věnují, píšou petice, stěžují si, dělají výzkumy… Zkusím zmobilizovat politiky. A zkusím přispět svojí troškou k tomu, abychom spali přirozeně a zdravě.

Jestli se k nám po reformě zbytek EU a světa přidá, tím lépe pro ně, jinak si cestou k nám budou muset přeřídit hodinky.

Autor: Zdeněk Král | sobota 26.3.2016 22:46 | karma článku: 34,65 | přečteno: 1542x