Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma, karma, karma! KARMA karmoucí. R^R^R^

Vážený (bez uvozovek) mladý muži, zírám!

Jste bezva V, jen tak dál.

Kéž by bylo takových jako Vy, alespoň polovina!

Kdybych uměla tak krásně psát a formulovat, napsala bych jistě totéž.;-)

2 0
možnosti
Foto

Souhlasím a připojuji se k "zírání", dnes je mezi mladými tolik nadšených levičáků, přesvědčených že státní rozpočet je bezedný a pečení holubi budou lítat sami do úst, když budeme mít přebytek nesmyslných zákonů, že tento mladý muž je doslova bílou vránou.

2 0
možnosti

No jo. Další extrémista. Mám pár dotazů, i když budou hodně osobní (klidně mi je můžete smazat nebo mně nahlásit): 1) Vaši předkové (rodiče a prarodiče) byli součástí socialistického systému tady. Když nebyli disidenti (což zjevně nebyli), tak přeci čerpali (a možná ještě doteď čerpají) ze solidárního systému, který byl tady nastaven. Nebo se mýlím? 2) O jakých dětech to píšete, když nejste ani zadán? 3( Byl někdo z Vašich předků v komunistické straně? Ptám se proto, že jeden z největších bojovníků za svobodu (a člen stejné strany, jaké barvy hájíte i vy) byl synem zarytého komunistického fanatika, a jeho extrémizmus vychází právě z toho utlačování, kterého byl denně svědkem. Díky předem za odpovědi.

1 2
možnosti
Foto

Proč moji rodiče „zjevně“ nebyli disidenti? Jak se to pozná? Možná byste se divil.

Zadán jsem, a mimo to je dovoleno psáti o dětech budoucích, de filiis posterum.

Žádné pohlaváry jsme v rodině neměli, členství popravdě netuším; ale vím, že dědu a babičku v 69. na den vyhodili z jejich zaměstnání a moje maminka měla následně problém studovat, od základky po vejšku jí komplikovali přijímačky a házeli klacky pod nohy. Do koncentráků nikoho myslím neposlali.

3 1
možnosti

Omlouvám se, ty 4% jsou lidé, kteří nikdy nebudou makat. To je statisticky prokázáno.

0 0
možnosti

Ale budou. Když budou mít na výběr mezi tím, jestli umřou hlady pod mostem nebo budou pracovat, tak budou pracovat.

1 0
možnosti

Dobrý článek,jen bych chtěl připomenout, že od roku 1990 máme plus mínus 4% nezaměstnanost a tito lidé do systému nikdy nic nedovedli a taky čerpají. Takže jakékoliv kecy o mojí nebo Vaší solidaritě jsou mimo.

0 0
možnosti
Foto

Solidarita je věc dobrovolnosti.

Jak chtějí socialisté zařídit „rozumnou míru solidarity“?

Namířenou státní pistolí.

7 0
možnosti
Foto

Je to ta míra solidarity, kterou jsme se závazali plnit v mezinárodních paktech, díky čemuž nás vzali do EU, NATO, OSN, čímž se zvýšila i naše bezpečnost.

0 1
možnosti

Mrzí mne, že lidé nedokáží pochopit, že společnost může fungovat jen na rozumné míře solidarity. Musí být zajištěno vzdělání, lékařská péče a bezpečnost všem, bez ohledu na věk, zdravotní stav a osobní bohatství.

3 3
možnosti

Dodejte klidné stáří a máte moje plus zaslouženě.

0 0
možnosti

Určitě se dá souhlasit s tím že současný systém kdy stále více stoupá podíl státu na hdp skrz přerozdělování a stoupající odvody je neudržitelný a mravně neobhajitelný.

Nicméně každý fungující stát,pokud má udržovat základní právní rámce,musí mít kromě legislativy i exekutivu,nebol-li nelze vyhlašovat zákony a nemít nástroje kontroly či represivní a obranné složky.Nebo-li stát prostě peníze potřebuje

Zde zmíněný středověk byl právě jeden velký průser díky absenci právního řádu vykonavatelného be rozdílu a temlícím a jednotícím prvkem společnosti pak byla církev-v tom tkví její historický úspěch.

Bavme se o míře -jsem pro minimální stát,tedy rozhodně ne monstrum dneška,ale v trvalé anarchii a bezpráví lidé žít nemohou (aneb bez daní to nikdy nikde nešlo),ostatně právně formování států vychází z nutnosti se organizovat,tato nutnost je dána jak společensky,tak ekonomicky.

Protože ale jakákoliv státní struktura automaticky směřuje k jejímu utužování-zájmy mocných,je celkem nasnadě říci že svoboda jde jak proti zájmu elit,tak ale proti zájmu většiny,ovce potřebují stádo a pastýře,který jim přidělí pastvu-ovce svobodná mnohá vlkem schácena bude - a je vždy více ovcí než vlků-aneb lidé se přílišné svobody,i té ekonomické BOJÍ.

V podstatě současná cesta k byrokratickému - korporativismu je vydlážděna a kočár stále nabírá na rychlosti,změnit se to může pouze k horšímu-katastrofické scénáře

6 0
možnosti
Foto

Ano jde o tu míru. S autorem nejste v rozporu.

2 0
možnosti

Naivko.

Kdybych vás chtěl zastřelit, budu mít problém sehnat zbraň. A až ji seženu a pokud mne nechytne někdo už dřív, tak když po vás střelím, pořád je ještě možné, vás ještě zachrání v nemocnici. Zato mne zcela jistě dopadnou a zavřou, abych společnosti neškodil. Vy možná budete částečně invalidní, ale dosáhnete na pomoc a uplatníte se. A i když na tom nebudete již finančně třeba tak skvěle, pořád vaše děti dosáhnou na to nejlepší vzdělání.

To není socialismus, to je solidární společnost. Socialismus (pokud si pod tím představujeme první stupeň komunismu, jak jej nazval Lenin) je extrém, který tedy nepotřebujeme.

3 5
možnosti

I já si myslím, že autor zaměňuje pojmy sociální a socialistický, kdy nerozlišuje mezi sociálním systémem, který by měl zaručovat slušné podmínky života pro své občany a socio-ekonomickým systémem, který je charakterizován zejména převahou státního vlastnictví.

0 0
možnosti
Foto

Dost dobrý. Souhlas se vším. Také už na to kašlu. Socialismus tady nikomu platit nebudu.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS