Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Delate z tohho zbytecny problem. Kazdy mesic si kupte od "zamestnance", ktery dela zadarmo, nebo jeste radeji od zaka, ktereho zadarmo skolite, propisku za 15.000 a je to.

7 0
možnosti
PC

Pan Král to chtěl udělat legálně. O tom ten blog je. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, je to vlastně ještě horší než píšete. Skoro už to vypadá, že je zájem, aby nikdo nikoho nezaměstnával a aby stát mohl řešit vzrůstající nezaměstnanost, protože kdyby došlo ke zjednodušení pravidel, nerostla by nám nezaměstnanost a co by si úředníci a politici počali? Je třeba uměle vyrábět problémy, aby bylo pořád co řešit. :-(

Povinnosti zaměstnavatelů už přerostly do absurdních rozměrů, takže mě překvapuje, že vůbec někdo někoho ještě zaměstnává a v klidu spí. Hned zítra může z každého jednoho zaměstnavatele být kriminálník s obrovským dluhem na krku. Vlastně nejen povinnosti zaměstnavatelů, ale obecně i podnikatelů a živnostníků. Vlastně nejen podnikatelé a živnostníci, ale už i starostové si stěžují, že chtěli jen nechat vybudovat kanalizaci a netušili, že v tu ránu se z nich stanou osoby podezřelé z podvodů, budou označeni za kriminálníky a mediálně propíráni a kdyby to byli bývali tušili, tak žádnou kanalizaci budovat nebudou i kdyby měla ves smrdět na kilometry daleko.

Smutná realita, kdy si stát neváží toho, že jste schopen se postarat sám o sebe, další lidi a nejraději by Vás viděl nezaměstnaného na dávkách.

67 1
možnosti
PK

nezaměstnaný a ještě lépe nesamostatný člověk, to je snový volič každého politika.. tomu se totiž dá slíbit cokoli (zejména jak se o něj ten daný politik postará).. už se někdo zamyslel nad tím, že ta hromada nepřehledných zákonů jde zestručnit? Ač nejsem věřící, desatero by postačilo. A pak ať každý dělá tak, jak nejlépe umí (ale to by pak zjistil, že politiky nepotřebuje..)

26 0
možnosti
JK

Myslím, že přes všechna předsevzetí nakonec dospějete k tomu, že nejjednodušší je vysázet peníze na dřevo bez smlouvy. On totiž FÚ zpravidla trestá poctivost víc, než nepoctivost. Před časem jsem chtěl býti poctivý a přiznal honorář z ciziny ke zdanění. A nakonec jsem k té odvedené dani dostal i pokutu a penále. :-/

69 0
možnosti
Foto

Jak říkám, morální problém bych s tím rozhodně neměl :-)

Čímž samozřejmě nemyslím – upozorňuji případné udavače (tedy uvědomělé občany!) – že bych snad já někdy byť uvažoval o porušení zákona. Ať žije ministerstvo pravdy a vůbec.

12 0
možnosti
Foto

Není to až tak složité. DPČ pro takovou zakázku nepotřebujete, využijete dohodu o provedení práce (DPP). Pokud kamarádka na mateřské nebo důchodce nemají pravidelný příjem od jiného zaměstanavatele, resp. pokud ve stejném období nedostanou mzdu jinde, mohou vám tedy podepsat k DPP "růžový papír" (prohlášení poplatníka) a Vy jim můžete vyplácet 10tis. Kč měsíčně "čistého", bez jakýchkoli odvodů.

Vyplnit prohlášení poplatníka je práce cca na 3 minuty...

13 0
možnosti
Foto

To jo, u těch malých zakázek to jde, ale já k nim opravdu potřebuju dostat těch 15. Někdy možná i dvacet, v budoucnu. Každopádně nad deset každý měsíc.

Nejsem žádný byznys kápo, teprve svoji malou živnost rozjíždím – nebudu si tu na nic hrát :-) Ale přece jen je 10 tisíc málo i na mě.

1 0
možnosti
PK

nejjednodušší je opravdu spolupráce OSVČ vs. OSVČ, také tak pracuji.. buď si mne najme studio nebo si já najmu pomoc, vzájemně si to vyfakturujeme (když je potřeba smlouva, napíšeme si smlouvu o dílo) a máme klid.. smluvní vztah na DPP nebo DPČ je v tomto odvětví prodělečné pro všechny, zejména pro Vás i pro brigádníka, zvlášť když dopředu nevíte, jak moc budete spolupracovat..

P.S.: myslím si (ale raději si to ověřte), že existuje možnost příležitostné činnosti, ta je tuším do výše 30.000 a příjemce ji nemusí danit. To by Vaši situaci možná vyřešilo;-)

1 0
možnosti
Foto

Mrknu na to, děkuju moc za tip :-)

Pokud vím, tak je to právě smlouva o dílo, která může být i ústní a kterou lze použít na až 30 tisíc ročně (bohužel ročně), a u které se neplatí zdravsoc, jen daň z příjmu. „Příležitostnou“ činnost vygooglím.

0 0
možnosti
JH

Z vlastní zkušenosti, podnikat v socialistické společnosti je velmi těžké. Nejenže se musíte postarat a získat zakázky, nemáte žádnou dovolenou, nemáte žádnou nemocenskou. Nejhorší je že je na Vás uvalena presumpce viny, jste interpretován jako ten, který neplatí daně, jako ten, který si nezaslouží ani obyčejnou sádru, v případě úrazu, jako ten, který parazituje na naší socialistické společnosti. Což když pojmeme do důsledku si naprosto protiřečí, ale soudruzi mají pravdu, jste živel, který nic po "státu" nechce a tudíž třídní nepřítel.

36 1
možnosti
Foto

A aby toho nebylo málo, tak jsem na to hrdý a dělám si z toho legraci! :-) Máte pravdu...

2 0
možnosti
Foto

Přátelé, velmi mile mě překvapuje vysoká úroveň zdejších diskuzí. Nejen že se mnou spousta lidí souhlasí :-), ale i ti, kteří se se mnou ideologicky neshodnou, nebo myslí, že přeháním, to píšou slušně. Jen jednou jsem byl – abych to řekl schválně hodně hystericky – „neprávem obviněn ze lži“, a to taky slušně, a musím uznat, že okolnosti vypadaly podezřele, že to nebyla žádná hrubá nekalost od diskutujícího :-) Jinak žádné útoky, žádné nadávky... To se pak dobře diskutuje. Díky!

10 0
možnosti
PA

P20e90t69r 81A74g38u34l21á67r

21. 3. 2016 18:47

No vidíte. A přesto existují parazité, kteří to i v malém, za pomoci někoho kdo se v daních vyzná (ideálně někdo, kdo se živí účetnictvím) zvládnou. A to jste zapoměl na další věci, bez kterých je podnikat riziko - všechny předpisy o BOZP, PO a OŽP. Zjednodušeně bezpečnost zdraví při práci (lékařské prohlídky i dohodářů, kategorizace prací, revize el.spotřebičů, bezp.cedulky, apod.), požární ochrana (hasicé přístroje, požární směrnice, apod.), ochrana ž.prostředí (nakládání s odpady, apod.). Nevěšte hlavu. Podnikání je docela fajn, i když je to občas ke vzteku. Pořád vám to dává částečnou svobodu rozhodnutí o své budoucnosti.

20 0
možnosti
Foto

No jestli vy podnikáte v něčem, kde potřebujete fyzické prostory a fyzicky přítomné zaměstnance – takže všechno to, co zmiňujete: kontroly, hasičáky, cedulky... Tak klobouk dolů! Já se přesně z nechuti něco podobného dělat rozhodl, že budu podnikat „virtuálně“, od stolu, a k parazitům jako vy mám VELKOU úctu. R^ Třeba jednou, no, až svůj současný byznys trochu rozjedu :-)

1 0
možnosti
PB

P28e89t97r 12B83r56o23ž

21. 3. 2016 18:16

Plný souhlas, mzdová agenda je nejhorší ze všech evidencí, dá se v ní udělat nejvíc chyb. A ten, kdo se někdy potkal s Úřadem práce (může zaměstnavatele kontrolovat), ten už nezaměstná nikdy nikoho.

8 0
možnosti
Foto

30 let :-) Já bych možná ještě pochopil pět (i když bych to nechal archivovat úřad, když o to stojí...). Ale 30 let? Vždyť to ani pořádně nejde :-) Jediné médium, které by SNAD přežilo, je papír, a já nechci schraňovat papíry 30 let :-)

2 0
možnosti
MT

A neni to nahodou tak ze pokud date studentce mene jak 10 000/mesic (resp 120 000/rok) tak za ni nemusite nic odvadet? Neznam jak tyhle veci funguji ale tusim ze to tak nejak je... :)) co bude nad 10 tis., muzete ji dat v hotovosti jako "odmenu" :)

3 0
možnosti
Foto

Tak já jí klidně dám v hotovosti i těch 15 nebo 20 tisíc, já smlouvu nepotřebuju. :-) Spíš si stěžuju, že to nejde dělat kloudně legálně, že bych se z toho jako OSVČ zbláznil :-D Finančně i lidsky.

2 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5702x
Parazitující živnostník, školitel češtiny, korektor a redaktor, libertarián, euroskeptik, pravičák, E(I)NTJ a fanoušek hudby, češtiny, cizích jazyků, technologií, her a seriálů.

Narodil jsem se v roce 1991 v jižních Čechách, dlouho bydlel kousek od Berouna, nyní se pohybuji v Praze. Živí mě převážně čeština, jsem korektor, editor, redaktor, školím jazyk ve firmách i státní správě. Od roku 2011 jsem dělal pro různá online média, téměř tři roky (od roku 2013) jsem psal jako externista do technologické rubriky iHNed.cz, velmi výjimečně i do tištěných médií. Po získání titulu (v roce 2015) jsem z přivýdělků a dohod udělal živnost – jsem OSVČ, tedy parazit, mám svůj tým lidí a nabízím kompletní služby ohledně textů, od tvorby přes korekce po překlad. Mezi mé klienty patří například jeden velký výrobce elektroniky. Školím češtinu, etiketu a „komunikaci“.

Vystudoval jsem mezinárodní obchod na FMV VŠE a amerikanistiku na FSV UK, na půl roku jsem si odskočil studovat terorismus, národní bezpečnost a trestní systém do Spojených států. Předtím jsem měl to potěšení studovat trubku (a jako vedlejší obor klavír) na pražském Gymnáziu Jana Nerudy s rozšířenou výukou hudby. Od září 2016 jsem nastoupil jako student Ph.D. zpět na FSV (momentálně přerušeno).

Mám úžasnou ženu a neméně úžasnou roční dceru – jsou pro mě vším.

Politicky jsem libertarián/minarchista: Příznivec malého státu s malými pravomocemi, který chrání před násilím a krádežemi a vynucuje nutné minimální zákony. Jen pak může společnost fungovat, aniž by nějaká skupina utlačovala nebo vykořisťovala jinou, a země může ekonomicky prosperovat.

Děkuji za návštěvu mého blogu, snad vás moje texty zaujmou.