Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P69a87v78e56l 50Š57m60í75d

24. 3. 2016 7:22

Rozhořčený mladý muž. Nenapadlo ho třeba, že u popisovaných jednorázových příkladů může zaměstnant studenta na DPP, kde se do 10,000/ měsíc sociální ani zdravotní pojištění neplatí? Věřte, že existují komplikovanější administrativní systémy a nacázíme se pouze na konci první třetiny světového žebříčku komplikovanosti podnikání. I některá rakouská administrativní opatření jsou tak složitá, že stejně mluvící Němci se nemohou sami zakázek zhostit. A co teprve státy, jako Austrálie. Tam vám mluví úplně do všeho. Nebo Itálie, kde odbory = mafie? Neříkám, že jsou naše podmínky ideální, to by neměli všichni sídla na Kypru. Ale mladík trošku přehání. Měl by nazout kecky a podívat se do světa.

4 1
možnosti
ON

No, ale oni se dohodli na 15 000 Kč .... takže úvahy na téma - co by kdyby - jsou jaksi mimo ...

8 0
možnosti
EK

zaměstnejte ji na DPP. Najděte si studentku nebo matku na mateřské. Nebo registrovaného na pracáku. Smlouva = 1 papír, růžový papír pro odvody = druhý papír. Když je na pracáku, tak výplatnice = 3 papír.

Udělejte to tak, aby to bylo jen do deseti tisíc a aby neměl růžový papír podepsaný jinde a hotovka. Nic nikam nehlásíte, neodvádíte, neřešíte. Zbytečná hysterie.

0 0
možnosti
ON

Další .... dohodli se na 15 000 Kč ... takže rady typu - udělejte to do 10 000 Kč - jsou naprosto mimo ....

4 4
možnosti
KF

K97a12r88e76l 15F62a47j98t

23. 3. 2016 11:33

A teď si představ že by si tu problematiku "zaměstnávání" dotáhl do konce ... tohle je totiž teprve začátek ;-) (:-(:-(:-()

5 0
možnosti
PB

P16e35t54r 65B66r65o92ž

23. 3. 2016 0:22

Jediné - i když ne zcela dokonalé východisko - je mít s.r.o., a to používat pro podnikání. Zůstat OSVČ, svou práci fakturovat své s.r.o., danit procentem. Nevýhoda: podvojné účetnictví, ale nekonečná výhoda: když si stát usmyslí, že Vás zlikviduje, sročka holt zkrachuje, ale není to průšvih fyzické osoby... Stát si ze sročky vezme jen to, co jí zůstane na účtu, ale na fyzické si může brát navždy.

9 0
možnosti
EK

být osvč na hlavní je průšvih. tohle je rozumné řešení a znám dost lidí, co to tak mají.

1 0
možnosti
MG

Dobrý den,

pane Králi, máte pravdu v tom, že ve výčtu jste zapomněl na další důležité parametry a platby v zaměstnávání lidí.

I z DoPP a DPČ musíte odvádět povinné úrazové pojištění, je to nějaké promile z hrubé mzdy, MINIMÁLNĚ 400 KČ měsíčně. Pak musí mít "dohodáři" vstupní lékařskou prohlídku, v potravinářství zdravotní průkaz pracovníka v potravinářství a musí být vybaveni OOPP - osobními ochrannými pracovními pomůckami a kontrolovat jejich používání. Pokud nepracují doma, musí být zhodnoceno jejich pracovní prostředí, kategorizace práce, schválení hygienou práce, provozní řád a přiměřeně vybavena lékárnička. Musíte je pravidelně školit o hygieně, PO a BOZP a kontrolovat na přítomnost alkoholu a jiných omamných látek.

Píšu stále jenom o brigádnících... A zdaleka to ještě není všechno...

30 0
možnosti
PC

A víte proč?

To je trest za to, že jste vykořisťovatel.

Trest za to, že jste samostatný a dokázal byste fungovat bez pomoci státu. :-P

8 0
možnosti
PB

P21e73t32r 22B33a66s55l

22. 3. 2016 16:17

Konečně plodná diskuze a hlavně rady od lidí, kteří již do toho koloběhu spadli! Nebudu zbytečně zdržovat, ale díky vám všem rozumných, kteří na diskuzích nerozdáváte bohapusté plky, nemluvě o příslušnících Pátých kolon!

4 0
možnosti
JT

Jinak jestli jde jen o to nekomu nejak "zaplatit" za odvedenou praci, muzete se domluvit na tom, ze mu budete platit najem a energir (= zaridite pracovste), jidlo (= pohosteni obchodniho partnera) a cokoliv dalsiho (benzin, internet, ), co bude chtit. No a ten zbytek, co mu date na ruku bude tak malo, ze se to danit ani nebude. Navic si jeste odectete DPH.

2 0
možnosti
JT

Nebo si za par korun kupte sro. Domluvte se s nejakym bezdomovcem, ze vam bude formalne delat jednatele a tunelujte.

1 0
možnosti
JT

R^:-) Je smutné (a tragikomické) jak stát "pácháním dobra" komplikuje systém natolik, že nutí lidi jít do tzv. "šedé" ekonomiky, která sice nectí pravidla státu, ale za to funguje v souladu se zdravým rozumem a citem pro věc. Za chvíli se v ní ocitneme téměř všichni, vždyť z hlediska "správného právního výkladu" porušujeme nějaký ten právní předpis snad každý a asi poměrně často.

39 0
možnosti
JD

A co se zkusit zamyslet v jak rychlé a složité době žijeme? Tady už jednoduchý pravidla nestačí (bohužel).

0 1
možnosti
Foto

Pane Králi: Dobře ty!R^

5 0
možnosti
JD

Tak jí ty prachy dejte bez nějakých papírů, ne? Nebo vy nedaníte paušálem? A i kdyby, k čemu vám je doklad na nějakých 15tisíc? Přinejhorším budete mít o 15tisíc větší zisk a na to se snad dají nastřádat v průběhu roku nějaké přijatelné paragony. Stát vám vzkazuje, že nemá zájem, aby se dali lidi lehce a nebyrokraticky zaměstnat a to je pro vás podstatné, tím bych se řídil.

13 2
možnosti
PA

Navádění k trestnému činu krácení daně ...

3 5
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5702x
Parazitující živnostník, školitel češtiny, korektor a redaktor, libertarián, euroskeptik, pravičák, E(I)NTJ a fanoušek hudby, češtiny, cizích jazyků, technologií, her a seriálů.

Narodil jsem se v roce 1991 v jižních Čechách, dlouho bydlel kousek od Berouna, nyní se pohybuji v Praze. Živí mě převážně čeština, jsem korektor, editor, redaktor, školím jazyk ve firmách i státní správě. Od roku 2011 jsem dělal pro různá online média, téměř tři roky (od roku 2013) jsem psal jako externista do technologické rubriky iHNed.cz, velmi výjimečně i do tištěných médií. Po získání titulu (v roce 2015) jsem z přivýdělků a dohod udělal živnost – jsem OSVČ, tedy parazit, mám svůj tým lidí a nabízím kompletní služby ohledně textů, od tvorby přes korekce po překlad. Mezi mé klienty patří například jeden velký výrobce elektroniky. Školím češtinu, etiketu a „komunikaci“.

Vystudoval jsem mezinárodní obchod na FMV VŠE a amerikanistiku na FSV UK, na půl roku jsem si odskočil studovat terorismus, národní bezpečnost a trestní systém do Spojených států. Předtím jsem měl to potěšení studovat trubku (a jako vedlejší obor klavír) na pražském Gymnáziu Jana Nerudy s rozšířenou výukou hudby. Od září 2016 jsem nastoupil jako student Ph.D. zpět na FSV (momentálně přerušeno).

Mám úžasnou ženu a neméně úžasnou roční dceru – jsou pro mě vším.

Politicky jsem libertarián/minarchista: Příznivec malého státu s malými pravomocemi, který chrání před násilím a krádežemi a vynucuje nutné minimální zákony. Jen pak může společnost fungovat, aniž by nějaká skupina utlačovala nebo vykořisťovala jinou, a země může ekonomicky prosperovat.

Děkuji za návštěvu mého blogu, snad vás moje texty zaujmou.