Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

závěr máte špatně, vy jste nepochopil, že korporace a jejich socialistickobolševičtí posluhovači (ČSSD, KSČM, ANO, KDU-ČSL , no i další by se našli, ale ty nejviditelnější mám) a jejich vrchnost v EU to takhle chtějí, od toho všechny ty předpisy a komplikace jsou - zakázky musí dostat korporace, ty jim zajistí peníze a vliv ;-)

- s korporací se dá dohodnout na bakšiši "pro stranu a vládu" a samozřejmě její "pomocníky" s tisíci malých soukromníků se tohle dohaduje blbě ;-)

- korporace mají odbory, a odborářští papaláši směrují lidi volit ty správné strany ;-)

- navíc máme "třídního nepřítele" na kterého se ten maras dá svést a tím odvést pozornost (viz mnoho pomatených příspěvků v této diskusi) pozornost od faktu, že socialistické strany se staly STRANAMI VELKOKAPITÁLU vysávající jak živnostníky tak dělníky

9 0
možnosti
JK

J11a39n 68K62o83v97á64ř

28. 3. 2016 9:12

Kdejakému podnikateli by se líbilo "zaměstnávat" nejlépe za státem vyplácené sociální dávky. A co takhle nádeničinu nebo rovnou otroctví?

http://by15819cz.bloger.cz/forum.php?f=4521&t=6753

http://by15819cz.bloger.cz/ostatni/cerny-byznys-nejvetsi-povstani-otroku-v-dejinach-USA

0 0
možnosti
ZH

Napadá mne jediné, nikoho nezaměstnávejte, nebo zavřou Vás i zaměstnance. Motáte totiž všechno dohromady. :-)

2 0
možnosti
JN

J73a54n 49N27o42v49á32k

28. 3. 2016 8:16

Já s tím nikdy neměl problém. Student donesl nějaké papíry, já je dal účetní a ta se mě zeptala, kolik má dostat student peněz. A bylo.

... Jenže předpokládám, že tento OSVČ je pro klienty zajímavý hlavně nižší cenou, za vyšší by nejspíš práci nedostal. Takže nemá na to, aby si platil účetní, která to má hotové hned.

0 4
možnosti
DN

Ano, proč by měl platit ještě účetní? Jsou to proplýtvané zdroje... Protože banda byrokratů vymyslela tunu zákonů a nařízení, která brání zaměstnávání a propouštění lidí.

4 1
možnosti
MS

Rekl bych ze primarni problem je v autorovi clanku a jeho neznalosti nez v zakonech. Vytvaret zamestnanecky pomer pro par korun na omezenou dobu spoluprace muze pouze Neznalek. Navic homeoffice u zamestnancu neni v CR dnes legalni (ac se praktikuje).

Autora vnimam jako uplakanka. Nabizi mizerne financni ohodnoceni, neumi vybrat vhodny typ spoluprace, a ma za to ze kdyz nezajisti praci ON tak se lide v okoli budou mit spatne. Tak to ale neni, jeho zakaznici oslovi nekoho jineho - schopnejsiho, takze praci dostane nekdo jiny a vse bude v pohode.

6 11
možnosti
Foto

já myslím že je to takovej malej vyčůránek, státu nic neodvést, pojištění ať mu zaplatí zaměstnanci, nebude nic dávat nenažranýmu státu, halvně nemá zjevně vůbec představu, kolik peněz musí jiní státu platit, aby i on si tady mohl žít v sociálním státě s plným zdravotním pojištěním

1 7
možnosti
MH

Jedno nechápu, jaktože tolik lidí v diskuzi tenhle bordel ještě obhajuje s tím, že jinak by to byla anarchie. To jste skutečně tak zdegenerovaní. Češi asi opravdu mají, co si zaslouží. Gratuluji!

2/3 toho, co stát vyžaduje je absolutně k ničemu. Systém pro systém. Jeďte se podívat na západ, jak má vypadat administrativa zdanění malého podnikání. Třeba do UK, kde je socialismus ještě větší než u nás, ale podnikat se tam dá nesrovnatelně lépe než u nás.

8 0
možnosti
BP

B57e52n 12P72a38v56k30a

27. 3. 2016 15:32

To je asi na mě.

Tak jó, polovina populace tady bude platit doktory skrze zdravotní, důchodce skrze sociální a ta druhá se poveze. Geniální.

Co se týče papírování, tak k tomu už se vyjádřila účetní někde dole. Moc problémů v tom není. Za flašku...

0 0
možnosti
Foto

autor v článku zapomněl na 3 možnost ... dát kamarádce jen 10000, vyplatit ji na ruku a splní zakázku jako by ji dělal sám ... pokud mu těch pár tisícovek navíc na daních za své podnikání nevoní, pak musí podstoupit martýrium s agendou pracujících ...

2 3
možnosti
ZH

To by se ale stal regulérním parazitem on i kamarádka. :-)

1 0
možnosti
JH

J90a74n 35H67u95r80k89a

27. 3. 2016 0:12

zaměstnávejte ukrajince celý tento systém švarckreténismu byl vymyšlen kvůli ukrajincům paradoxně kteří jediný ho mohou využívat neboť všichni si pořídili živnostenské listy a vesele už nemakají ale podnikají (nikdo je nemůže vyhodit čímž obešly zákon) a co ČEŠI?...jsou v...bez šance si přivydělat a mohou jen bezmocně zírat jak na kvalifikovaná místa stát cpe cizince...

0 1
možnosti
ZH

Nesouhlasim, i Češi maji ŽL.

1 0
možnosti
MZ

Tak jsem se několikrát dozvěděl, že dotyčný je parazit (což o sobě sám tvrdí). No jo no, studentík musí pochopit, že tady není úplná anarchie, i když by si ji Svobodní přáli :))

0 3
možnosti
JH

J95a68n 44H44e89l84l46e60r

27. 3. 2016 19:31

mezi anarchií a zbytnělým sociálně-socialistickým systémem je pořád ještě celkem široké pole ... kterého se ovšem češi bojí jak čert kříže, protože, nedejbože, by museli mít nějakou zodpovědnost a to jim nevoní.

3 0
možnosti
BP

B38e28n 47P12a97v35k16a

26. 3. 2016 15:10

hmmm... když ono je to vlastně v té zákonné rovině celkem pritimitivní.

1) Jestliže chcete někoho zaměstnat, tak s ním musíte mít pracovně-právní vztah a zákon předpokládá, že takový vztah trvá déle než měsíc. Ten zaměstnanec má prostě pracovní poměr. Práce konané na dohody či pracovní činnost by měly být výjimka.

2) Jestliže s nikým mít tento pakt nechcete a to vy nechcete, tak nemůžete mít zaměstnance. Logické.

Víte, jaký by tady byl jinak bordel? Nějaké pracovní agentury by oproti tomu byly pomalu charita.

2 5
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5702x
Parazitující živnostník, školitel češtiny, korektor a redaktor, libertarián, euroskeptik, pravičák, E(I)NTJ a fanoušek hudby, češtiny, cizích jazyků, technologií, her a seriálů.

Narodil jsem se v roce 1991 v jižních Čechách, dlouho bydlel kousek od Berouna, nyní se pohybuji v Praze. Živí mě převážně čeština, jsem korektor, editor, redaktor, školím jazyk ve firmách i státní správě. Od roku 2011 jsem dělal pro různá online média, téměř tři roky (od roku 2013) jsem psal jako externista do technologické rubriky iHNed.cz, velmi výjimečně i do tištěných médií. Po získání titulu (v roce 2015) jsem z přivýdělků a dohod udělal živnost – jsem OSVČ, tedy parazit, mám svůj tým lidí a nabízím kompletní služby ohledně textů, od tvorby přes korekce po překlad. Mezi mé klienty patří například jeden velký výrobce elektroniky. Školím češtinu, etiketu a „komunikaci“.

Vystudoval jsem mezinárodní obchod na FMV VŠE a amerikanistiku na FSV UK, na půl roku jsem si odskočil studovat terorismus, národní bezpečnost a trestní systém do Spojených států. Předtím jsem měl to potěšení studovat trubku (a jako vedlejší obor klavír) na pražském Gymnáziu Jana Nerudy s rozšířenou výukou hudby. Od září 2016 jsem nastoupil jako student Ph.D. zpět na FSV (momentálně přerušeno).

Mám úžasnou ženu a neméně úžasnou roční dceru – jsou pro mě vším.

Politicky jsem libertarián/minarchista: Příznivec malého státu s malými pravomocemi, který chrání před násilím a krádežemi a vynucuje nutné minimální zákony. Jen pak může společnost fungovat, aniž by nějaká skupina utlačovala nebo vykořisťovala jinou, a země může ekonomicky prosperovat.

Děkuji za návštěvu mého blogu, snad vás moje texty zaujmou.