Oplodňujme povinně netěhotné ženy… Úřad ombudsmana zase perlí

15. 04. 2017 9:10:11
Pan zástupce ombudsmana JUDr. Stanislav Křeček mě hluboce zklamal. Bylo mi sympatické, že vystupuje proti své šéfové, paní Šabatové, ale zjišťuji, že jeho myšlení je pro mě přinejmenším stejně děsivé.

Já to snad na úvod radši napíšu v bodech:

  • Máte svaté, nedotknutelné a naprosto zásadní právo vlastnit majetek a nakládat s ním dle svého uvážení, pokud nezpůsobíte škodu někomu dalšímu.
  • Nemůžete třeba zanedbat svoji střechu, aby z ní odlétla taška a praštila do hlavy vašeho souseda. Jasný. Nemůžete železnou tyčí, kterou vlastníte, máchat tak, že s ní rozbijete něčí okno (nebo ústa). Taky jasný, že jo. Nemusím pokračovat.
  • Ale když vlastním byt, je MŮJ, JEN A JEN MŮJ, a pokud neškodím sousedům (zápach, hluk apod.), tak JÁ se rozhodnu, jak jej budu využívat. Můžu v něm zdarma ubytovat svoji rodinu. Nebo ho pronajímat KOMU CHCI a ZA KOLIK CHCI. Nebo může ležet ladem, prázdný. Je to MŮJ BYT.

Zástupce ombudsmana pan doktor Stanislav Křeček nesouhlasí:

Co čekat od levičáka... A pozor, to tentokrát nemyslím jako lacinou urážku, rád bych tu zachoval trochu dekorum. Ale když někdo kandiduje za Československou stranu socialistickou, Demokratickou stranu práce, ČSSD... tak je prostě levičák a asi se za to nestydí, nic víc v tom nehledejme.

Takže, abych pokračoval... Co čekat od levičáka! Snaha zregulovat úplně všechno. Kontrolovat ceny, kontrolovat a nařizovat, jak mají lidi hospodařit se svým majetkem, jak mají žít. Manipulovat lidmi pomocí daní (otřesné!). A výsledkem je ekonomicky/právně/lidsky naprosto zcestný nápad, který vidíte na snímku nahoře.

V diskuzi následují řeči o abstraktním veřejném zájmu, který překonává to svaté majetkové právo, jež jsem zmínil. A řeči, že zákony a soudy se postarají o to, aby se regulace vymohla, kdybych snad nechtěl.

Tenhle člověk má chránit práva veřejnosti? Jeho šéfová nasazuje provokatéry, aby mohla žalovat lidi za to, že si vybírají, komu budu pronajímat. A její zástupce, pokud se rozhodnu nepronajímat, mě k tomu bude chtít nutit? Fakt děkuju, ochránci moji!

Diskuze s pane doktorem Křečkem pod jeho příspěvkem. Vycenzuroval jsem ostatní diskutéry, ale debata je veřejná (můžete se na ni prokliknout).
Diskuze s pane doktorem Křečkem pod jeho příspěvkem. Vycenzuroval jsem ostatní diskutéry, ale debata je veřejná (můžete se na ni prokliknout). (Zdeněk Král)

Využijme nevyužívané dělohy!

Teď bude prosím následovat argumentační klam. Vím to, přiznávám to, varuji vás před tím, ale přijde mi to důležité, protože je to ilustrativní. A koneckonců komentáře pana doktora Křečka, že „takhle to nebylo ani za Rakouska“, jsou také neargument, tak co...

Právo na soukromé vlastnictví je pro mě jako pro libertariána naprostý základ. Spadá pod něj právo libovolně nakládat s vlastním majetkem (až na zmíněné ubližování ostatním). A spadá pod něj také právo libovolně nakládat s vlastním tělem. Moje tělo je koneckonců můj nejcennější majetek.

I na něj socani šahají. Krádeže orgánů, zákazy prostituce, danění cigaret a alkoholu (jsem nekuřák, mimochodem), pamlsková vyhláška, socialistické zdravotnictví... Vaše tělo už dávno není jen vaše.

Použiju tedy klamnou analogii a šikmou plochu (slippery slope). To, co napíšu, samozřejmě nikdo nenavrhuje, ale rád bych, abyste přemýšleli, jak jsme od toho daleko. Co na takový návrh pan doktor Křeček se svým „veřejným zájmem“. Jak by to zapadalo do neustálého ukrajování našich svobod a snahy regulovat každičký pidiaspekt našeho života. Podle mě docela dobře ;-)

Parafrázuji tedy příspěvek pana zástupce ombudsmana (ale jinak autenticky, včetně všech chybějících čárek).

Nesmysl. Jediná cesta jak se zbavit vymírání populace a toho, že bezdětní lidé nemohou zakládat rodinu je uzákonit povinnost pro ženy být těhotné alespoň jednou za minimální dobu např. 3 roky. A zdanit neobsazené dělohy. Dělohy jsou k dělání rodin a ne že leží ladem, kdyby žena někdy chtěla dítě pro sebe...

Dobrý, ne? Populace vymírá a doktoři a inženýři importovaní z Afriky všechno nenahradí, navíc uděláme spoustu šťastných rodin. Na tom, co ženy chtějí se svým majetkem tělem dělat, nesejde, protože veřejný zájem je veřejný zájem.

Snad se narodí co nejvíc malých levičáčků, aby měl kdo pošlapávat práva budoucích generací („konat dobro“) a tvrdit, že je tím chrání.

Autor: Zdeněk Král | sobota 15.4.2017 9:10 | karma článku: 43.07 | přečteno: 4466x

Další články blogera

Zdeněk Král

Símvás, za těch 300 Kč od státu si mám koupit bochník chleba, nebo šest vajec?

„Tak nám odpustili korunu pade! Juchů! Škoda že to nejde z marže těch nenažranců z pump...“ Ne, nebojte, fakt to nemyslím vážně...

19.5.2022 v 15:00 | Karma článku: 25.95 | Přečteno: 919 | Diskuse

Zdeněk Král

Prezident Zeman, slušní lepšolidé a zlí „-fobové a -isti“

V souvislosti s hospitalizací prezidenta Zemana a radikalizací společnosti se člověk musí ptát, kdo se chová opravdu „zle“ a o kom se to jen říká. A mimochodem, jsem sice extremista a vlastenec (fuj, že jo), ale mám rád kebab.

23.10.2021 v 11:25 | Karma článku: 45.57 | Přečteno: 7512 | Diskuse

Zdeněk Král

Divím se, že defenestraci ještě nezajistili hospodští

V této zemi bych fakt restauratéra dělat nemohl. Jedna regulace střídá druhou, jedno nesmyslné a invazivní a nespravedlivé nařízení hnedle neguje (nebo nedejbože stupňuje) další. Do takového byznysu aby se člověk bál jít...

21.10.2021 v 8:48 | Karma článku: 44.27 | Přečteno: 7146 | Diskuse

Zdeněk Král

Proč jsou pravicoví konzervativci šťastní, zatímco levice pláče?

Současná levice těží z ukřivděnosti, přecitlivělosti, závisti a dalších negativních pocitů a vlastností. Chcete být šťastní? Zkuste se na svět podívat jako „konzervativní pravičák“.

6.10.2021 v 8:09 | Karma článku: 31.71 | Přečteno: 790 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 21.33 | Přečteno: 309 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.52 | Přečteno: 453 | Diskuse

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 36.66 | Přečteno: 859 | Diskuse

Josef Nožička

Když Evropský parlament žaluje Evropskou komisi (u Soudního dvora Evropské unie)

Při čtení zprávy o rozmrazení peněz orbánovskému Maďarsku si někteří dost možná vzpomněli na letošní summit lídrů EU, na němž došlo nečekaně rychle ke schválení pomoci ve výši 50 miliard eur Ukrajině.

17.3.2024 v 8:10 | Karma článku: 31.78 | Přečteno: 606 |

Petr Kubík

Jak dohnat západ?

Každý z nás, ať už je jakéhokoliv věku, už nejspíše někdy slyšel slavné a opakované heslo - dohnat západ.

17.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 28.40 | Přečteno: 2795 | Diskuse
Počet článků 35 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 5671

Parazitující živnostník, školitel češtiny, korektor a redaktor, libertarián, euroskeptik, pravičák, E(I)NTJ a fanoušek hudby, češtiny, cizích jazyků, technologií, her a seriálů.

Narodil jsem se v roce 1991 v jižních Čechách, dlouho bydlel kousek od Berouna, nyní se pohybuji v Praze. Živí mě převážně čeština, jsem korektor, editor, redaktor, školím jazyk ve firmách i státní správě. Od roku 2011 jsem dělal pro různá online média, téměř tři roky (od roku 2013) jsem psal jako externista do technologické rubriky iHNed.cz, velmi výjimečně i do tištěných médií. Po získání titulu (v roce 2015) jsem z přivýdělků a dohod udělal živnost – jsem OSVČ, tedy parazit, mám svůj tým lidí a nabízím kompletní služby ohledně textů, od tvorby přes korekce po překlad. Mezi mé klienty patří například jeden velký výrobce elektroniky. Školím češtinu, etiketu a „komunikaci“.

Vystudoval jsem mezinárodní obchod na FMV VŠE a amerikanistiku na FSV UK, na půl roku jsem si odskočil studovat terorismus, národní bezpečnost a trestní systém do Spojených států. Předtím jsem měl to potěšení studovat trubku (a jako vedlejší obor klavír) na pražském Gymnáziu Jana Nerudy s rozšířenou výukou hudby. Od září 2016 jsem nastoupil jako student Ph.D. zpět na FSV (momentálně přerušeno).

Mám úžasnou ženu a neméně úžasnou roční dceru – jsou pro mě vším.

Politicky jsem libertarián/minarchista: Příznivec malého státu s malými pravomocemi, který chrání před násilím a krádežemi a vynucuje nutné minimální zákony. Jen pak může společnost fungovat, aniž by nějaká skupina utlačovala nebo vykořisťovala jinou, a země může ekonomicky prosperovat.

Děkuji za návštěvu mého blogu, snad vás moje texty zaujmou.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...