Daňové ráje pro všechny kromě levičáků. Ti ať platí jak mourovatí

8. 04. 2016 12:26:54
Daňové ráje si nezaslouží zatracení, ale obdiv. Mají sloužit ne jako odstrašující příklad, ale jako inspirace – měli bychom si jeden vytvořit i u nás. Pro všechny kromě socanů.

Po náročném týdnu se zase můžu naštvat na blogu, respektive se pozastavit nad tím, že aféra Panama Papers někoho pohoršuje. Byznysmeni, boháči, korporace... Všichni si drze dovolují vyhýbat se otřesnému daňovému systému tím, že peníze nenechávají ležet v dosahu socialistických nenechavců, ale lifrují je do rozumných zemí s nízkými sazbami.

Já jim za to tleskám a dodávám, že až na tom budu finančně dobře já, udělám to samé. (Pokud se mi nepodaří přetvořit v daňový ráj Českou republiku.)

Je racionální nechtít se nedobrovolně dělit o svůj majetek s někým, s kým se prostě dělit nechcete. Přispějte na útulek, dejte žebrákovi, půjčte sousedovi, odvádějte procento na charitu... pokud chcete. Já s tím vším naprosto souhlasím! Ale nenechte nikoho, aby vám peníze násilím vybral z kapsy a rozházel je bez rozmyslu a neefektivně za něco, co nechcete.

Daňové ráje jsou jeden ze způsobů, jak této spravedlnosti dosáhnout, pokud máte dost na to, abyste si podobný postup mohli dovolit.

Pro socany ne-e

Milí boháči! Jsem sice chuďas, zatím ;-), ale máte moji podporu. Jediný, kdo nemá (morální) nárok na panamské, monacké, lucemburské a nevímjaké banky, jsou levičáci.

Světoví socialisté mají – promiňte hrubší výraz – plnou hubu keců o zdaňování bohatých, velkých korporací, progresi, „solidární“ dani či splácení vašeho dluhu společnosti. Vzpomeňme na Stanislava Humla, který před dvěma lety nesnesl pomyšlení, že si tenistka Kvitová nenechá sebrat od státu miliony za, eeeh, nic? Za to, že si dovolila být v něčem lepší než ostatní? Označil ji jako člověka za špínu.

Takže vy levičáci hezky plaťte! Socialismus škodí světu už déle než sto let, tak konečně zalezte někam na ostrov, na svůj vlastní „daňový ráj“, kde budete všichni odvádět 110 % mzdy a žít v kolektivní neefektivní chudobě.

My ostatní raději udělejme opravdový daňový ráj z České republiky. Zažijme ten blahobyt, kdy se na nás chrlí peníze od miliardářů a úspěšných podniků z celého světa. Věřte mi, že jako prostí chudí občané bychom na tom netratili, zmizely by totiž naše 70+% sazby.

Daně by se zmenšily plošně všem a lidé by sami rozhodovali o tom, co si za svoje peníze koupí, místo aby je ukradl a proztrácel stát, výměnou za nic.

Uvědomme si, že vyhýbat se nemorálně vysokým daním není hřích, ale ctnost. Že nemáte nárok na peníze svého souseda, nemáte nárok na zisk něčí firmy, a nikdo jiný nemá nárok na vaše vydělané peníze. Ať už jste pokladní v sámošce, CEO velké firmy, nebo jste si nedejbože – vy drzouni – dovolili majetek zdědit nebo vyhrát. Je váš! Jen a jen a jen váš. Podělte se, pokud chcete, buďte opravdu, lidsky, morálně, dobrovolně solidární. Jestli chcete. Jestli ne, je to vaše rozhodnutí.

Já si každopádně vždycky radši zvolím daňový ráj než daňové peklo!

(PS: Mimořádně vtipná a duchaplná poslední věta mohla vzniknout jen díky špatnému [ale zato perfektně rozšířenému] překladu „daňový ráj“. Pokud byste si snad chtěli o tématu něco hledat v angličtině, nejde o tax heaven [ráj], ale haven [útočiště].)

Autor: Zdeněk Král | pátek 8.4.2016 12:26 | karma článku: 36.66 | přečteno: 1823x

Další články blogera

Zdeněk Král

Símvás, za těch 300 Kč od státu si mám koupit bochník chleba, nebo šest vajec?

„Tak nám odpustili korunu pade! Juchů! Škoda že to nejde z marže těch nenažranců z pump...“ Ne, nebojte, fakt to nemyslím vážně...

19.5.2022 v 15:00 | Karma článku: 25.95 | Přečteno: 919 | Diskuse

Zdeněk Král

Prezident Zeman, slušní lepšolidé a zlí „-fobové a -isti“

V souvislosti s hospitalizací prezidenta Zemana a radikalizací společnosti se člověk musí ptát, kdo se chová opravdu „zle“ a o kom se to jen říká. A mimochodem, jsem sice extremista a vlastenec (fuj, že jo), ale mám rád kebab.

23.10.2021 v 11:25 | Karma článku: 45.57 | Přečteno: 7512 | Diskuse

Zdeněk Král

Divím se, že defenestraci ještě nezajistili hospodští

V této zemi bych fakt restauratéra dělat nemohl. Jedna regulace střídá druhou, jedno nesmyslné a invazivní a nespravedlivé nařízení hnedle neguje (nebo nedejbože stupňuje) další. Do takového byznysu aby se člověk bál jít...

21.10.2021 v 8:48 | Karma článku: 44.27 | Přečteno: 7146 | Diskuse

Zdeněk Král

Proč jsou pravicoví konzervativci šťastní, zatímco levice pláče?

Současná levice těží z ukřivděnosti, přecitlivělosti, závisti a dalších negativních pocitů a vlastností. Chcete být šťastní? Zkuste se na svět podívat jako „konzervativní pravičák“.

6.10.2021 v 8:09 | Karma článku: 31.71 | Přečteno: 790 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 20.96 | Přečteno: 300 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.36 | Přečteno: 442 | Diskuse

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 36.66 | Přečteno: 857 | Diskuse

Josef Nožička

Když Evropský parlament žaluje Evropskou komisi (u Soudního dvora Evropské unie)

Při čtení zprávy o rozmrazení peněz orbánovskému Maďarsku si někteří dost možná vzpomněli na letošní summit lídrů EU, na němž došlo nečekaně rychle ke schválení pomoci ve výši 50 miliard eur Ukrajině.

17.3.2024 v 8:10 | Karma článku: 31.78 | Přečteno: 604 |

Petr Kubík

Jak dohnat západ?

Každý z nás, ať už je jakéhokoliv věku, už nejspíše někdy slyšel slavné a opakované heslo - dohnat západ.

17.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 28.40 | Přečteno: 2793 | Diskuse
Počet článků 35 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 5671

Parazitující živnostník, školitel češtiny, korektor a redaktor, libertarián, euroskeptik, pravičák, E(I)NTJ a fanoušek hudby, češtiny, cizích jazyků, technologií, her a seriálů.

Narodil jsem se v roce 1991 v jižních Čechách, dlouho bydlel kousek od Berouna, nyní se pohybuji v Praze. Živí mě převážně čeština, jsem korektor, editor, redaktor, školím jazyk ve firmách i státní správě. Od roku 2011 jsem dělal pro různá online média, téměř tři roky (od roku 2013) jsem psal jako externista do technologické rubriky iHNed.cz, velmi výjimečně i do tištěných médií. Po získání titulu (v roce 2015) jsem z přivýdělků a dohod udělal živnost – jsem OSVČ, tedy parazit, mám svůj tým lidí a nabízím kompletní služby ohledně textů, od tvorby přes korekce po překlad. Mezi mé klienty patří například jeden velký výrobce elektroniky. Školím češtinu, etiketu a „komunikaci“.

Vystudoval jsem mezinárodní obchod na FMV VŠE a amerikanistiku na FSV UK, na půl roku jsem si odskočil studovat terorismus, národní bezpečnost a trestní systém do Spojených států. Předtím jsem měl to potěšení studovat trubku (a jako vedlejší obor klavír) na pražském Gymnáziu Jana Nerudy s rozšířenou výukou hudby. Od září 2016 jsem nastoupil jako student Ph.D. zpět na FSV (momentálně přerušeno).

Mám úžasnou ženu a neméně úžasnou roční dceru – jsou pro mě vším.

Politicky jsem libertarián/minarchista: Příznivec malého státu s malými pravomocemi, který chrání před násilím a krádežemi a vynucuje nutné minimální zákony. Jen pak může společnost fungovat, aniž by nějaká skupina utlačovala nebo vykořisťovala jinou, a země může ekonomicky prosperovat.

Děkuji za návštěvu mého blogu, snad vás moje texty zaujmou.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...